Hirdetés
Archivum

Biazakodó a hangulat Phoenix-ben Leilani Mitchell visszatérése után:

:

Hirdetés

Javában készül a Phoenix Mercury a Minnesota Lynx elleni csütörtök esti rangadóra. A csapatnál bizakodó a hangulat, hiszen szerdán hivatalosan is visszatérhetett Leilani Mitchell.

Fotó: Phoenix Mercury

Fotó: Phoenix Mercury

Nagy terjedelemben írtunk arról, hogy a hazánkba a válogatott miatt hamarosan visszatérõ Yvonne Turner pótlását Leilani Mitchell visszahívásával oldja meg a Mercury. Arica Carter szolgálatait megköszönte a stábjuk már a hétvégén és szerdán immár hivatalossá lehetett tenni Mitchell újra-szerzõdtetését. Bár már vasárnap mindenki tudta, hogy ez lesz a döntés, ha egy játékostól – a WNBA szabályai szerint – megválnak, akkor a régi klubja 10 nap múlva szerzõdtetheti újra legkorábban. Ez pedig most telt le.

Fotó: Phoenix Mercury

Fotó: Phoenix Mercury

Mitchell nem csak Turner pótlása miatt fontos. Ne felejtsük el, hogy a WNBA szintjén 38.9%-os tripladobóról van szó, aki télen Ausztráliában 12.4 pontot és 5.5 gólpasszt átlagolt. Azzal, hogy nincs Diana Taurasi, Sancho Lyttle mérsékelten terhelhetõ és korábban ki kellett rakni Leilani Mitchell-t, hogy beférjenek a fizetési sapka alá, jelentõsen beszûkült a stáb mozgástere. Egyértelmû, hogy szükség volt valamilyen megoldásra.

Nyilvánvalóan Mitchell-nek az eredeti szerzõdésében foglaltak töredékét tudják kínálni, de ettõl függetlenül ez egy jó megoldás és érthetõ döntés a felektõl. A 165 cm magas irányító játékban marad, a klub rotációja pedig helyrebillen. A Las Vegas Aces elleni sikert ugyanis árnyalta, hogy a rutinos kezdõötös (January, Turner, Carson, Bonner, Griner) minden tagja 32-37 perc között töltött a pályán és kétszámjegyû pontot ért el. Ezt pedig tartósan nem lehetett bírni. Mivel sok a fiatal a padon, még kevés segítség jön tõlük. Ez most változni fog.

Magyar szemmel a Sopronba érkezõ January mellett Yvonne Turner kerül a középpontba. A WNBAInsidr egy kiváló elemzést közölt a Mercury játékáról és arról, hogy a rutinos ötösük milyen zseniális támadásokat vezetett. Ebben még a tavalyihoz képest is emeltek a színvonalon. Elképesztõ potenciál van a játékukban, de az elemzés szerzõje szerint is kérdéses, hogy segítség nélkül ez meddig megy.

Turner játékát szemlélve azt emelték ki a tengerentúlon, hogy neki arra kell figyelnie, ne csak a szerzett pontokban próbálja helyettesíteni Diana Taurasi-t, hanem a gólpasszokban is. Taurasi zsenije ugyanis nem csak abban áll, hogy jól dob, hanem képes extra helyzetbe hozni társait. Turner ezen a téren lépett elõre szombaton hajnalban nagyon sokat, amikor 18 pontja mellett 10 gólpasszt is kiosztott. Érdekes ilyen szempontból is figyelni a Minnesota Lynx elleni meccset.

Fotó: Phoenix Mercury

Fotó: Phoenix Mercury

Hirdetés