Hirdetés
Archivum

Bibrzycka nélkül a lengyelek:

:

Hirdetés

Nehéz helyzetbe került az Európa-bajnoki selejtezõkre készülõ lengyel válogatott. Hivatalossá vált, hogy nem lesz ott a csapatban Agnieszka Bibrzycka.

Bibrzycka még a lengyel bajnoki döntõ utolsó, negyedik felvonásán szenvedett bokasérülést. A lengyelek legnagyobb klasszisa eddig nem edzett a válogatottal és bár az állapota javult, de formán kívül van. Jacek Winnicki szövetségi kapitány végül úgy döntött, hogy nem számol a szülésbõl februárban visszatért sztárjával.

Nemcsak Bibrzycka kiválása az egyetlen változás a lengyeleknél. Az utolsó pillanatban az is eldõlt, hogy Elzbieta Mowlik sem állhat a nemzeti csapat rendelkezésére. A két hiányzó helyett a héten Agnieszka Makowska és Magdalena Losi csatlakozott be a válogatott felkészülésébe.

A lengyelek a fentieken túl is hiányos csapattal vágnak neki a selejtezõknek. Az már korábban eldõlt, hogy Magdalenê Leciejewsk± és Daria Mieloszynska sérülés miatt nem lesz ott a csapatban, míg Ewelina Kobryn a WNBA-ben szerepel. Jacek Winnicki tanítványai a selejtezõk során a B-csoportba kaptak besorolást, az ellenfeleik Észtország, Szlovénia, Montenegró és Szerbia legjobbjai lesznek.

Hirdetés