Hirdetés
Archivum

Binta Drammeh Spanyolországba szerzõdött:

:

Hirdetés

A spanyol élvonalban jelenleg 8. helyen álló RPK Araski gárdájához szerzõdött Binta Drammeh. A hazánkban is hosszabb idõt eltöltõ svéd válogatott klasszis a szezon végéig kötelezte el magát az együtteshez.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Binta Drammeh az elmúlt évadot az olasz Lucca gárdájánál töltötte, ahol 24 találkozón lépett pályára. Ez idõ alatt 30.3 perc alatt 13.1 pontot, 5 lepattanót jegyzett az olasz élvonalban. A svéd játékos idén õsszel sérülés után lábadozott, a török Kayseri alakulatának kötelékébe tartozott. Edzés-szerzõdéssel rendelkezett és így tétmeccsen nem lépett pályára.

A novemberben véget ért Európa-bajnoki selejtezõ-sorozat alkalmával mind a hat összecsapáson szerepelt. A svéd nemzeti csapatban 12.5 perc alatt 3.8 pont, 2.3 lepattanó és 1.2 gólpassz lett az átlaga. Drammeh a spanyol gárdánál Romina Ciappina helyére érkezik.

Az Araski jól kezdte a szezont, de az utolsó négy bajnoki meccsüket elveszítették a spanyol élvonalban. Drammeh segítségével találnának vissza a gyõztes útra. Emellett a klub rendezi március elején a Spanyol Kupa nyolcas döntõjét, ahol a céljuk a négy közé jutás.

Hirdetés