Hirdetés
Európa

Binta Drammeh vezetésével a Riga legyőzte a Jekatyerinburgot:

:

Hirdetés

Nincs már veretlen csapat az Euroliga 2019/2020-as kiírásában. A címvédő UMMC Jekatyerinburg meglepetésre alulmaradt a TTT Riga otthonában. Az ihletett formában játszó Binta Drammeh volt a mérkőzés egyik legjobbja.

A hatalmas küzdelmet hozó végig szoros mérkőzésen az első negyed végén 26-23-ra vezetett a Jekatyerinburg. A félidőben azonban 43-42-nél már a Riga járt előrébb. A harmadik negyedben 63-63-ig haladt ebben a mederben a találkozó. Ekkor azonban egy 7-0-s futással 70-63-as előnyt épített fel a Jekatyerinburg. Úgy nézett ki, hogy a rigaiak hősies küzdelme ellenére ez lesz a döntő futás.

A harmadik negyed hajrájában 70-66-ra visszajött a Riga, majd a záró szakasz elején éppen Binta Drammeh duplájával 71-70-nél már előrébb jártak. Teljesen nyílt lett ezzel a találkozó. Váltott vezetéssel érkeztek a felek az utolsó másfél percbe. 80-80-nál az orosz kispad technikai faultja után öt pontot szerzett a Riga és ez meghatározta a folytatást.

Feszült hajrá kerekedett, ahol kisebb meglepetésre a lett bajnok tudott higgadtabb és pontosabb maradni. A legnagyobb különbség éppen az utolsó másodpercekre alakult ki. A 89-81-es TTT Riga győzelem alkalmával Binta Drammeh 25 ponttal és 6 lepattanóval lett a mezőny legeredményesebbje, de ki kell emelni Marina Mabrey 24 pontját is. A Jekatyerinburgnál a 19 pontos Brittney Griner volt a vezér.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés