Hirdetés
Magyarország

Bizakodó kapitány – interjú Theodoreán Alexandrával:

:

Fotó: TARR KSC Szekszárd

Hirdetés

A két év budapesti kitérőt követően ismét a TARR KSC Szekszárdot erősíti Theodoreán Alexandra. A Tolna megyei klub hivatalos honlapja az együttes csapatkapitányával beszélgetett közvetlenül a szezonrajtot megelőzően.

Forrás: TARR KSC Szekszárd

Mi a legfontosabb változás a klubnál azóta, hogy két éve a fővárosba igazoltál, majd a nyáron visszatértél Szekszárdra?

Az utolsó szezonom volt az egyik legsikeresebb menetelésünk az eredményeket illetően. Akkor ért be az előző években elvégzett közös munkánk. Úgy érzem, hogy az idei évadban is ezeket az alapokat fogjuk letenni, hogy egy kis idő múlva újra ott legyen a klub, ahol lennie kell!

Hol is?

Európa elitjében! Viszont a legfontosabb változás egyértelműen az új névadó szponzorunk. Immáron TARR KSC Szekszárd a nevünk, amire nagyon büszkék vagyunk.

Csapatkapitányként az öltözői hangulatra is oda kell figyelned – hogy látod, mennyire egységes a mostani keret, amelyben sok az új játékos és légiós?

Nyugodt szívvel mondhatom, hogy idén is egy nagyon jó csapat alakult ki itt Szekszárdon. Mindenki megtalálta a helyét és sikeresen beilleszkedett. Az egység tovább fog erősödni minden közös élmény és siker által. Sokan nem biztos, hogy belegondolnak, de az egyik legfontosabb élményeket a hazai meccsek adják. Óriási erővel bír minden perc, amit a szurkolóink körében tölthetünk.

Tíz csapatos már csak a bajnokság, ez jó vagy rossz a te megítélésed szerint?

Véleményem szerint sosem jó, ha csökken a létszám. Minden csapat sok munkát beletesz a játékba az edzések során, viszont tényleges visszacsatolást a tétmérkőzések adják. Jelen esetben ez néggyel kevesebb meccset jelent az alapszakaszban. Bízom benne, hogy ez csak egy rendhagyó szezon és jövőre visszaáll minden a régi kerékvágásba.

Szombaton kezdődik a szezon, amely előtt az utolsó edzőmeccset elvesztettük. Hogyan értékeled a felkészülési időszakot és az edzőmeccseket? Számít-e nektek játékosoknak, hogy a főpróba nem sikerült a TF ellen?

Összességében szerintem jól alakult az alapozásunk. Minden mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket. Sokszor kijöttek a hibák, amikre tudtuk építeni az edzéseket. Szerencsére mindenki a helyén tudta kezelni a TF elleni meccset is, tisztában vagyunk vele, hogy a játék minden szegmensében alulteljesítettünk. Hétfőtől a BKG elleni rajton jár az eszünk és azon, hogy mosolyogva kezdjük a szezont!

Kialakult-e, megfogalmazódott-e a csapat célkitűzése a bajnoki idényre vonatkozóan?

Klisének tűnhet, de mindig csak a következő mérkőzés megnyerése a cél. Jelen esetben a szombati a meccs. Nem szaladunk előre, csak lépésről lépésre szeretnénk haladni.

Ki az a játékos szerinted a csapatból, aki kellemes meglepetést okozhat az évad során?

Szerencsés helyzetben vagyunk, mert nagyon sok elképesztően tehetséges játékosunk van. Leszögezném, hogy minden csapattársam a kedvenc játékosom! Nehéz helyzetben vagyok a választást illetően, de remélem senki nem fog neheztelni rám, ha mondok egy nevet. Holczit (Holcz Rebeka) emelném ki, nagyon tetszik az a munka, alázat és fókusz, amit minden edzésen látok tőle. Biztos vagyok benne, hogy sok csapatnak fog borsot törni az orra alá.

Mit üzennél azoknak a szurkolóknak, akik még hezitálnak, ott legyenek-e a BKG elleni nyitányon?     

Bízom benne, hogy aki teheti, nem is gondolkozik ezen. Ahogy korábban is említettem, számunkra nagyon különleges erővel és érzéssel bír minden szurkoló. Kedves szurkolók! Hacsak a negyedét Ti is érzitek, akkor nem is tudnék jobb programot ajánlani nektek szombat delutánra! Találkozzunk a csarnokban és szerezzük meg KÖZÖSEN az első győzelmet!

Forrás: TARR KSC Szekszárd

Hirdetés