Hirdetés
Archivum

Bizakodva készül a szerb válogatott:

:

Hirdetés

Immár egy hete Zlatiborban készül a 2019-es Európa-bajnokságra a kontinenstorna társházigazdája Szerbia. A hazánkban ismert, kedvelt játékosok egész sorát felvonultató együttesnél bizakodnak a jó szereplésben. Cél 2020 és Tokió.

Fotó: Facebook.com/KSSrbije/

Fotó: Facebook.com/KSSrbije/

A szerb válogatott szerda délután egy kis pihenõt kapott, így a játékosok egy része a helyszínen tekintette meg a Zlatibor – OKK Beograd bajnoki mérkõzést. Jelena Milovanovicot, aki visszatér Sopronba, pedig férje és gyermeke is meglátogatta.

Fotó: Facebook.com/KSSrbije/

Fotó: Facebook.com/KSSrbije/

Korábban már közöltük Maja Skoric bizakodó nyilatkozatát. Általánosságban is elmondható, hogy jó hangulatban, optimistán várják az Európa-bajnokságot Szerbiában a csapat tagjai és a közvélemény is. Ennek egyik kulcsa, hogy a 2015-2016-os csúcsidõszakhoz hasonlóan Marina Maljkovic készíti fel a csapatot.

“Õ ismer minket a legjobban. Nincs nagy titok nyála: munka, munka, munka. Ebben hisz és mindig megtalálja azt, hogy miként hozza ki belõlük a legjobbat.” – fogalmazott Sasa Cado újságírói kérdésre. “Az érem még messze van, de csak egy okból. Még sokára kezdõdik az Európa-bajnokság. Most kezdtük a felkészülést. Tudjuk, hogy mi kell az Európa-bajnoki és az olimpiai éremhez. Keményen kell dolgoznunk, hogy emeljünk a játék színvonalán. Mindenkinek a maximumot kell kihoznia azokból a percekbõl, amiket kap. A hazai pálya nyilván egyfajta nyomás, de elõny is. Kevesebbet kell utazni és számíthatunk a közönségre.”

Cado hangsúlyozta, hogy jelen pillanatban még nem téma a keretszûkítés a játékosok között. “Nagyszerû a hangulat. Még várjuk Ana Dabovic-ot Franciaországból. Nem tudjuk, hogy a keretet kik alkotják. Annyi biztos, hogy fiatalabb csapatunk lesz, mint korábban.” – mondta Cado, aki beszélt a csoportjukról is. Itt Fehéroroszország, Belgium és Oroszország lesznek a riválisaik. “Az oroszok a legerõsebbek közülük. Magas posztokon dominánsak. Belgium szintén jó játékerõt képvisel, de a fehéroroszokat sem lehet lebecsülni. Ellenük játsszuk a nyitó meccset és mint tudjuk, minden nagy tornán az a legnehezebb.”

Természetesen szervezési oldalról is javában zajlanak az elõkészületek. Megkezdõdött Nis-ben a csarnok parkettájának cseréje és egyben az aréna berendezése az Európa-bajnokságra.

Fotó: Facebook.com/KSSrbije/

Fotó: Facebook.com/KSSrbije/

Hirdetés
Hirdetés