Hirdetés
Archivum

Bizonytalan a jekatyerinburgi edzõ jövõje:

:

Hirdetés

Sorozatban ötödik alkalommal lett bronzérmes a nõi kosárlabda Euroligában a Jekatyerinburg. Az orosz sztárcsapat az idei szezonnak új edzõvel futott neki, de a rengeteg nagy csatát megélt litván Algirdas Paulauskas sem tudta európai trófeáig vezetni a csapatot.

Paulauskas a litván DELFI hírportálnak adott interjút az Euroliga nyolcas döntõje után. A litván szakvezetõ hangsúlyozta, hogy egy évre írt alá és jelen pillanatban megjósolhatatlan a jövõje. „Egyetlen elvárás volt az irányomba, hogy nyerjük meg az Euroligát. A jövõmrõl így én is csak találgatni tudok. A klub vezetésétõl egyelõre nem hallottam panaszt, de biztos vagyok benne, hogy a következõ hetekben nõni fog a nyomás rajtam.” – fogalmazott a vezetõedzõ.

Paulauskas egyértelmûen Sue Bird sérülésének tudta be, hogy Isztambulban az elsõ napon kikaptak a Valenciától és lényegében azonnal elszálltak az esélyeik a döntõre. Az amerikai irányító a bemelegítésnél egy szerencsétlen ütközés következtében törte el az orrát. „Olyanok voltunk azon a mérkõzésen, mint egy hajó a viharban kormányos nélkül.” – jellemezte a helyzetet a litván szakember, akit kérdeztek arról is, hogy mi hiányzik a Jekatyerinburgnak az igazán nagy sikerhez.

„A korábbi években a sztárok úgy igazoltak a klubhoz, hogy pontosan tisztában voltak vele: õk igazi sztárok. Nem gondoltak bele, hogy kétszer annyit kell dolgozniuk azért, hogy ezt a rangot megtarthassák. Ami pedig az idei évet illeti, a felkészülésünk nem volt zökkenõmentes és a szezon közben is változott a keretünk. Ezeken a hiányosságokon pedig nem tudtunk urrá lenni.” – mondta Paulauskas.

Forrás: lovewomensbasketball.com

Hirdetés