Hirdetés
USA

Bizonytalan Elena Delle Donne vasárnapi játéka:

:

Hirdetés

Bizonytalan, hogy a WNBA döntőjének harmadik mérkőzésén vasárnap ott lehet-e a pályán Elena Delle Donne. A Washington Mystics sztárját porckorongsérv hátráltatja.

Fotó: WNBA.com

Mint ismert, a WNBA döntője alkalmával a második mérkőzés legelején rendkívüli derékfájdalom miatt le kellett cserélni Elena Delle Donne-t, aki már nem is térhetett vissza a pályára. A Connecticut Sun megnyerte 99-87 arányban az összecsapást és 1-1-re módosította a párharc állását. A harmadik és a negyedik meccset pedig hazai pályán vívja a Sun. A keddi találkozó óta MRI vizsgálaton is átesett Elena Delle Donne és egyértelművé vált, hogy porckorongsérv hátráltatja. Nem új keletű problémáról van szó, de most egyértelműen rosszabb lett.

Az ESPN közvetítésében elhangzott, hogy a Mystics teljes 6-8 fős orvosi stábja dolgozott azon, hogy Delle Donne visszatérhessen már kedden este a pályára. Törekvéseik azonban nem jártak sikerrel. Az egyébként, hogy ilyen szakember gárdát vonultatott fel a klub, vélhetően azt mutatja: nem érkezett váratlanul a probléma. Sajtóhírek szerint Delle Donne az utóbbi időben már többször erős fájdalmat érzett.

A Mystics csütörtöki edzése után az alapszakasz MVP-je érthetően nem állt a sajtó rendelkezésére. Mike Thibault vezetőedző viszont igen és nyilatkozatai arra utalnak, hogy nagyobb az esély arra: Delle Donne nem játsztik vasárnap. A szakember szerint az első meccsen 3-4 percre megfogta a csapatot a klasszis kiválása, most azonban “négy napjuk van felkészülni erre az eshetőségre.” Thibault hangsúlyozta: két dolgot vár jelen esetben a csapattól. Először is elhinni, Elena Delle Donne nélkül is elég jók a sikerhez, a másik, hogy támadásban a padnak többet kell vállalnia.

Delle Donne kiválásával a lepattanózás és a védekezés terén kerülhet hátrányba a Mystics. Jonquel Jones-t nem tudták megállítani a 32 pont, 15 lepattanós dupla-duplájával, illetve csapatszinten 41-27-re elbukták a lepattanócsatát. Emma Meesseman arról beszélt a Washington Post-nak, hogy többet kell kommunikálniuk a pályán és agresszívabbnak kell lenniük védekezésben.

Hirdetés