Hirdetés
Magyarország

“Bíztunk egymásban” – Studer Ágnes gondolatai a japánok elleni sikert követően:

:

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.basketball

Hirdetés

A Japán elleni 81-75-ös sikert követően Studer Ágnes, a magyar női válogatott irányítója foglalta össze a gondolatait.

Gratulálok a győzelemhez! Mi volt a japánok elleni siker kulcsa?

Szerintem az volt a kulcs, hogy a Kanada elleni meccshez képest sokkal jobban felpörögtünk és magabiztosabban játszottunk, valamint nem hárítottuk a felelősséget egymásra. Okosan játszottunk és mindig megtaláltuk a legjobb helyzeteket. Magamon is éreztem már a bemelegítésnél, hogy sokkal nagyobb energiákat mozgósítunk, és jobban biztatjuk egymást, mint csütörtökön.

A Kanada ellen feszültebb hangulatot éreztem. Utána össze is ült a csapat, és megbeszéltük a dolgokat, hogy mi nem volt jó és miben kellene még változtatni. Mindenki egyetértett azzal, hogy ez a mi érdemünk, hogy itt vagyunk, nem a szerencsén múlott, ezt mi csináltuk a nyáron. Nem akartunk még egy olyan meccset játszani, mint Kanada ellen, ami nézhetetlen volt, hanem élvezni szerettük volna a játékot.

Bíztunk egymásban, amire szükség is volt egy ilyen csapat ellen, akiknél tudtuk, hogy centerposzton lesz nagyobb fölényünk. A magas játékosaink buzdítottak minket a külső vállalásokra, hiszen ha ki is hagyjuk a dobásokat, akkor leszedik a lepattanót. Azonban japánok ellen még így is nagyon nehéz volt játszani, hihetetlen volt látni a két kezes kinti dobásaikat, valamint nagyon gyorsan játszottak, kellemetlen ellenfelek voltak. Igazából a csapatmunka miatt tudtunk sikeresek lenni, úgy gondolom, hogy annyira egy hullámhosszon voltunk, hogy ha bármeddig játszottuk volna ezt a mérkőzést, akkor is mi nyertünk volna.

Zsinórban már másodszor kezdtétek rosszul a mérkőzést, ennek mi az oka?

Sem a Kanadát, sem a Japánt nem ismertük, mind a két csapatnak sokkal nagyobb tapasztalata van, mint nekünk. Ők már sokkal több világversenyen vettek részt, mint mi. Kanada és Japán is letámadott ellenünk, és ezzel megpróbáltak káoszt okozni a pályán, ami sikerült is nekik, és talán ebben kell előre lépnünk, hogy ne kapkodjunk. Egy mérkőzés 40 percig tart, így az elején is nyugodtnak kell maradnunk. Bízom benne, hogy a spanyolok ellen majd jobban kezdünk, hiszen ellenük már játszottunk. Az előző két találkozó első percei a tudatlanság miatt alakultak így.

Vasárnap Spanyolország lesz az ellenfél, mit gondolsz, miben kellene még a kezdésen kívül javítani?

Megmondom őszintén, ha így játszunk, mint tegnap, akkor én azzal elégedett leszek! A spanyolok megint egy másik játékstílust képviselnek, ők sokkal jobban az alsó posztra fókuszálnak és a festéken belülről szereznek kosarakat. Rögtön át kell váltanunk az agyunkat, hogy fel tudjuk venni az ő ritmusukat is. A kulcs most is az lesz, hogy magabiztosak legyünk, mosolyogjunk, örüljünk minden egyes kosárnak, mintha azzal nyernénk meg a meccset. Látjuk azt, hogy ha egymást biztatjuk, akkor a közönséget is magunkkal tudjuk húzni és ők is velünk együtt tudnak szurkolni a csapatnak.

Nyilván voltak most is hibák, de ha ezzel a mentalitással játszunk, akkor én semmin nem változtatnék!

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.basketball

Hirdetés