Hirdetés
Magyarország

BKG PRIMA Akadémia és a Csata DSE vívja a Hepp Kupa döntőjét:

:

Hirdetés

Szombaton kerül sor a TARR női Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa helyosztóira. A BKG PRIMA Akadémia és a Csata DSE méri össze az erejét a döntőben, míg a bronzéremért az Atomerőmű KSC Szekszárd és az MTK-TFSE küzd meg.

A pénteki elődöntők alkalmával a BKG PRIMA Akadémia 57-38-ra múlta felül az MTK-TFSE csapatát. Küzdős, a védekezés által dominált találkozó volt. A szoros első félidő után a második 20 percben mindössze 11 pontot engedélyezett riválisának a szigetszentmiklósi együttes és mindössze 21%-os mezőnymutatón tartotta az MTK-TFSE gárdáját, melyben ezúttal senki nem tudott előlépni vezérré. A BKG ugyan szűkösebb kerettel játszott, mint a Piros csoportos meccsei többségén, de Aladazabal Laura 20 pont, 19 lepattanós dupla-duplája és Suppán Anna 14 pontja meghozta a győzelemhez szükséges extrát.

A második elődöntőben a Csata DSE 75-70-re múlta felül az Atomerőmű KSC Szekszárdot. Mindkét gárda kifejezetten erős kerettel sorakozott fel az összecsapásra. Döntő szituációkban a Csata tudott valamivel egységesebb, pontosabb lenni. Mányoky Réka 22, Gyöngyösi Janka 18, míg Angyal Barbara 13 pontot ért el a győztes csapatban. A Szekszárdnál Gereben Lívia ért el 25 pont, 12 lepattanós dupla-duplát jegyzett, Miklós Melinda pedig 21 egységig jutott. Kiváló távoli dobásokat láthattunk, a Csata 10, a Szekszárd 6 triplát értékesített. A fővárosi együttesnél a VAL mutató átlépte a 100-at.

A helyosztók alkalmával nehéz meghatározni az esélyeket. A Csata és a BKG a Piros csoportban október 4-én mérkőzött, amikor a BKG 74-55-ös sikert aratott riválisa otthonában. Ebből azonban messzemenő következtetést nem lehet levonni. Nagy kérdés, hogy miként alakul a szombati találkozó dinamikája. Abban a ritmusban, ami a Csata játékára jellemző, melyhez sikeres távoli dobások is párosulnak vagy éppen az első elődöntőn látott töredezettebb küzdelem, valamivel kevesebb mezőnykísérlettel. A Csata a fiatalabb kerete ellenére tud élvonalbeli rutint felmutatni, sőt Mányoky Réka az alapszakasz első felének legjobb U20-asa lett. A BKG több tapasztaltabb játékost szerepeltet, akik érezhetően új lendületet kaptak a Piros csoportban. Ilyen szemmel is érdekes lesz figyelni, hogy melyik gárda kerül fölénybe.

A bronzmérkőzés kapcsán is több a kérdőjel. Nagy kérdés, hogy az MTK-TFSE-nél lesz-e játékos, aki a támadásban feljebb tud lépni. Ez a 21%-os mezőnymutató még egyszer nem fér bele. A szekszárdi kulcsjátékosok esetén pedig meghatározó, hogy miként regenerálódnak. Gereben Lívia és Miklós Melinda a maximumot kiadta magából a Csata ellen.

Menetrend

3. helyért
15:00 MTK-TFSE – Atomerőmű KSC Szekszárd II.

Döntő
18:00 BKG PRIMA Akadémia – Csata Diáksport Egyesület

20:00 Ünnepélyes eredményhirdetés

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés