Hirdetés
Archivum

Bõ keretet hirdettek a belgák:

:

Hirdetés

A világbajnoki negyedik helyezett belga válogatott szakmai stábja kihirdette bõ keretét, mely májusban megkezdi a felkészülést a 2019-es Európa-bajnokságra.

Fotó: Basket Belgium

Fotó: Basket Belgium

Philip Mestdagh szövetségi kapitány és szakmai stábja a szeptember végén rendezett Világbajnoksághoz képest két nagyobb változást eszközölt. A tervek szerint a Castors Braine amerikai légiósa Celeste Trahan-Davis lesz a belgák honosítottja a kontinenstornán. Davis hat éve játszik Belgiumban, egyértelmûen a Castors Braine legjobbja. Májusban teheti le az állampolgársági esküt és ha sikerül elintézni a papírokat, akkor számítanának is a szolgálataira.

Visszatér a csapathoz Hind Ben Abdelkader, akinek a Hatay-tól történõ távozásáig extra szezonja volt. Esetében köztudott, hogy a korábbi évekbõl néhány félreértést tisztázni kellett. Úgy tûnik, hogy ezt megtették a felek. Vagy legalábbis a közös cél, az Olimpia, mindent felülírt. A nem titkoltan olimpiai álmokat dédelgetõ Ann Wauters szintén tagja az alakulatnak. Magyar kötõdés, hogy az idei évben hazánkban, Pécsett szereplõ Julie Vanloo szintén szerepel a névsorban.
 

A felkészülési programot tekintve a belgák május 14-én találkoznak. Ezt követõen május 25. és június 3. között Japánban vesznek részt egy túrán, ahol két torna vár rájuk. A folytatásban Spanyolországban próbálhatják ki magukat egy felkészülési tornán, majd a saját szövetségük is rendez egy hasonló négycsapatos eseményt. Az edzõmeccseik sora június 21-én és 22-én az olaszok elleni páros találkozóval zárul.

A 19 fõs bõ keret: Julie Allemand, Marjorie Carpréaux, Julie Vanloo, Hind Ben Abdelkader, Elise Ramette, Kim Mestdagh, Hanne Mestdagh, Lore Devos, Antonia Delaere, Jana Raman, Laure Resimont, Heleen Nauwelaers, Emma Meesseman, Hatty Nawezhi-Bende , Manon Grzesinski, Celeste Trahan-Davis, Kyara Linskens, Ann Wauters, Serena-Lynn Geldof.

Hirdetés