Hirdetés
3x3

Bodnár Péter a debreceni 3×3 Youth Festival megrendezéséről:

:

Hirdetés

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Debrecenben az U18-as 3×3-as világbajnokság helyett augusztus 26. és 30. között 3×3 Youth Festival néven nemzetközi ifjúsági tornára kerül sor. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének hivatalos honlapján Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára, a FIBA 3×3 Bizottságának tagja is megvilágította a történteket.

A FIBA főtitkárával, Andreas Zagklis-szal már másfél hónappal ezelőtt megvitattuk, vajon lehet-e vb-nek hívni egy olyan eseményt, amelyen a kvalifikált csapatok legjobbjai talán azért nem tudnak részt venni, mert a vírus terjedése elleni intézkedések és utazási korlátozások megakadályozzák őket.

Abban egyetértettünk és jelenleg is egyetértünk, ez a debreceni esemény kiváló alkalom arra, hogy a több hónapos nemzetközi kényszerszünet után jelezzük a kosárlabda sportág érintettjei felé, a kosárlabdázás, beleértve a 3×3 szakágat is, él és működik. Így az említett időpontban lesz 3×3 nemzetközi torna, mindössze annyi változik, hogy azt nem világbajnokságnak, hanem 3×3 Fesztiválnak hívjuk.

Biztos vagyok benne, hogy a közönség ugyanolyan színvonalas és szórakoztató mérkőzéseket láthat majd a Nagytemplom előtt.

– nyilatkozta Bodnár Péter.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés