Hirdetés
Magyarország

Bodnár Péter az MKOSZ döntéséről:

:

Hirdetés

Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára az utanpotlassport.hu portálnak a nyilatkozott a hazai versenyrendszer lezárásáról.

Mint ismert, kedden az MKOSZ Elnöksége úgy döntött, hogy befejezettnek nyilvánítja a 2019/2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben. Bajnokot nem hirdettek, mint ahogyan kieső sem lesz idén. A nemzetközi kupás szerepléssel kapcsolatban nem hoztak határozatot.

Ezt alapvetően a csapatok kezdeményezték – tekintettel arra, hogy – a járványhelyzet súlyosbodása miatt – már a hétvégi fordulókat sem lehetett lebonyolítani, a klubok nagy többsége lemondta részvételt a mérkőzéseken. Nem láttunk arra esélyt, hogy a következő néhány hétben radikális változás történhet pozitív irányban (sőt…), így – gazdasági szempontokat egyaránt figyelembe véve, de főként a portolók, sportszakemberek védelme érdekében – fenntarthatatlannak ítéltük meg a bajnokságokat.

– fogalmazott az utanpotlassport.hu portálnak az MKOSZ Főtitkára. Bodnár Pétert a fiatalok helyzetéről is kérdezték:

Az edzést nem szabad abbahagyniuk, egyénileg kell készülniük. Mi a saját sportszervezeteinket arról tájékoztattuk, illetve kértük, hogy – a szerződések módosításával és a feladatok átszerkesztésével – a sportszakembereket abba az irányba tereljék, hogy egyéni edzésterveket, programokat dolgozzanak ki, ezek végrehajtását próbálják elősegíteni, s online kövessék nyomon a folyamatot – ily módon az edző-tanítvány kapcsolat megmarad. Annak is fennáll a veszélye, hogy a legkisebbek eltávolodnak a kosárlabdázástól, mi ugyanakkor mindent megteszünk azért, hogy a lemorzsolódást visszaszorítsuk.

Fotó: MKOSZ – Rébay Viktor