Hirdetés
Magyarország

Bodnár Péter főtitkárt a világszövetség Versenybizottságának egyik alelnökévé választották:

:

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

Andreas Zagklis, a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) főtitkára pénteken tájékoztatta a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségét (MKOSZ), hogy Bodnár Péter főtitkárt a FIBA Central Board a Versenybizottság egyik alelnökévé választotta a 2023-2027-es ciklusra. Ilyen rangos pozíciót hosszú évtizedek óta nem töltött be magyar sportdiplomata a világszövetségben.

2019-ben sportdiplomáciai áttörésként könyveltük el, hogy Kassai Ervin Technikai Bizottságból 1995-ben történt leköszönését követően Magyarország 24 év után újra közvetlen képviseletet szerzett a FIBA-ban Bodnár Péter 3×3 szakbizottságba történő megválasztásával. A sportdiplomáciai kapcsolatok erősödésének szinte azonnal kézzelfogható eredményei voltak: pár hónap múlva bejelentették, hogy Magyarország 2020-ban 3×3 olimpiai selejtezőt rendezhet (ami a COVID miatt 2021-re tolódott), majd a FIBA története során először Magyarország három egymást követő évben (2021, 2022 és 2023) két női és egy férfi világbajnokság rendezési jogát nyerte el.

Az új FIBA Versenybizottság alelnöki pozíció, valamint a 2024-es FIBA Női Olimpiai Selejtező Tornák sorsolásának és az egyik selejtező torna rendezési jogának megszerzése azt mutatja, Magyarország helyzete továbbra is erős és stabil a nemzetközi kosárlabdázás térképén.

Hirdetés