Hirdetés
USA

Bombaerős kerettel szerepel USA az olimpiai előselejtezőn:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, csütörtöktől öt helyszínen olimpiai előselejtezők zajlanak. A már kvótával rendelkező Egyesült Államoknak is kötelező a részvétel. Argentínába bombaerős keretet visz Dawn Staley.

Az Egyesült Államokban Tokió előtt teljesen egyértelmű a szándék, hogy lényegesen növeljék a válogatott keret összetartására szánt időt. Az USA Basketball kötelékében dolgozó szakemberek ugyanis úgy értékelik a jelenlegi erőviszonyokat, hogy Ausztrália, illetve a legerősebb európai gárdák reális veszélyt jelenthetnek az ötkarikás játékokon, mivel lényegesen összeszokottabbak.

Már az új szemlélet keretében november elején egy négymeccses egyetemi sorozatot is lejátszottak, mely során a Stanford (95-80), az Oregon State (81-58) és a Texas A&M (93-63) gárdáját verték. A jelenleg legerősebbnek tartott szakmai program, az Oregon alakulatától viszont 93-86-ra kikaptak. Az a meccs igen tanulságos volt és sok tekintetben rávilágított arra, hogy nem alaptalanok a félelmek a szakemberek részéről.

Fotó: USA.Basketball

A Bahía Blanca városárban zajló olimpiai előselejtező torna így újabb minőségi időt jelent a csapatépítés szempontjából. Nem véletlen, hogy Dawn Staley a rendelkezésre álló legerősebb felállást nevezte. Ráadásul Diana Taurasi számára argentin gyökerei miatt is különleges lesz majd az esemény.

Az USA kerete: Seimone Augustus, Sue Bird, Napheesa Collier, Diamond DeShields, Skylar Diggins-Smith, Sylvia Fowles, Chelsea Gray, Arike Ogunbowale, Nnemkadi Ogwumike, Kelsey Plum, Diana Taurasi és A’ja Wilson.

Az olimpiai előselejtezőn csütörtökön Brazília, szombaton Argentína, vasárnap Kolumbia lesz az amerikaiak riválisa.

Hirdetés