Hirdetés
Magyarország

Bombaerős lesz az 53. Sió Kupa mezőnye:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Az Atomerőmű KSC Szekszárd idén is megrendezi Magyarország legpatinásabb kosárlabda tornáját, az 53. SIÓ Kupát, melynek idei meccsnapjai – a Szekszárdi Szüreti Fesztivál egyfajta felvezetéseként – 2022. szeptember 13. és szeptember 15.

“Örömünkre szolgál, hogy ismét sikerült a magyar női kosárlabda meghatározó klubjait egy fedél alá hozni, így a felkészülési időszak lezárásaként igen komoly derbiket láthasson a Szekszárdi Városi Sportcsarnokba kilátogató lelkes közönségünk. Felkérésünkre igent mondott az NB1 A csoportos DVTK HUN-Therm, az UNI Győr és az NKA Universitas PEAC is, így a tavalyi bajnokság “üldözőbolya” fogja összemérni tudását a bajnokság rajtja előtt bő egy héttel.” – olvasható a klub közleményében, mely Szabó Gergő ügyvezető elnök szavait is idézi.

Egy rendkívül színvonalas tornára számítok, hiszen az idei Sió Kupa az “üldözők viadala” lesz – jelen pillanatban a Sopron mögött a legerősebb kerettel rendelkező csapatok vesznek részt a nagy hagyományú, immár 53. alkalommal megrendezett házitornánkon. Azzal, hogy a DVTK, a Győr és a PEAC is igent mondott a megkeresésünkre, remek alkalom kerekedett, hogy klasszis meccsekkel zárjuk a felkészülési időszakot, hiszen a következő hétvégén már élesben kell majd bizonyítania mindenkinek a magyar bajnokság első fordulójában.

Az 53. Sió Kupa tervezett programja a következő:

Szeptember 13., kedd
16:00 NKA Universitas PEAC – DVTK HUN-Therm
18:30 Megnyitó
19:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – Uni Győr

Szeptember 15., csütörtök
16:00 Bronzmérkőzés
19:00 Döntő
21:00 Eredményhirdetés

Hirdetés