Hirdetés
Archivum

Bombaerõs török csapat Miskolcon, Izraelben a Cegléd:

:

Hirdetés

Csütörtökön két magyar érdekeltségû Európa Kupa mérkõzést rendeznek. Az Aluinvent DVTK a Vajda Annát is foglalkoztató Yakin Dogu Universitesi-t látja vendégül, míg a VBW CEKK Cegléd a Maccabi Bnot Ashdod vendége lesz.

Az Aluinvent DVTK nincs könnyû helyzetben. Nem általános, hogy ilyen erõsségû kerettel rendelkezõ csapat érkezik ellenfélként már az Európa Kupa csoportkörében. A török együttesnél szerepel Vajda Anna, így miatta nagyobb figyelmet kap a szereplésük. Eddig a várakozásoknak megfelelõen alakult a klubnál a szezon, veretlenek az Európa Kupában, a bajnokságban pedig csak a Fenebahace-tól kaptak ki. Immár Vajda Anna mellett Courtney Vandersloot teljesítményét is megkülönböztetett figyelemmel kísérhetjük, hiszen magyar útlevéllel, potenciális válogatott játékosként szerepel náluk.

A Yakin Dogu Universitesi erõssége elsõsorban abban rejlik, hogy egy komoly nemzetközi rutinnal rendelkezõ mély keretet állítottak. Nem abból indultak ki, mint sok gyorsan erõsödõ török csapat, hogy összeállítanak egy bombaerõs ötöst, a többit meg „valahogy megoldják.” Itt egy teljes, 9-10 fõs aktív rotációban, megfelelõ szerkezetû keretben gondolkoztak a vezetõk. Vajda Anna és Courtney Vandersloot mellett Nevena Jovanovic, Angelica Robinson, Elin Eldebrink, Essence Carson, a honosított Quanitra Hollingsworth és két török válogatott, Bahar Caglar, illetve Olcay Cakir alkotja ezt a keretet jelenleg.

Ilyen erõsségû csapat ellen nagyon nehéz pályára lépni. A DVTK-nak a legfontosabb az lehet a YDÜ-BGD eddig látott meccsei alapján, hogy ne menjen bele egy dobópárbajba. A példa a törökök athéni vendégjátéka lehet, amely nagyon töredezett, pontszegény 55-53-as meccset hozott. Azok a csapatok, akik beleálltak egy dobópárbajba ellenük, nem tudtak értékelhetõ eredményt hozni. A DVTK-nál továbbra is jól látszódik, hogy magas posztokon nagyon rendben van a keret és örömteli, hogy rendszeresen jönnek a jó teljesítmények a magyar játékosoktól is. Benne van Maikel Lopez együttesében a tisztes helytállás. Ugyanaz igaz erre a meccsre is, mint az Olympiakos ellenire, hogy nem szabad az elején elengedni a vendégeket és ha sikerül egy szoros végjátékba belemenni, ott már bármi lehet.

A Cegléd a Maccabi Bnot Ashdod vendége lesz. Az eddigi legkomolyabb kihívás Cziczás László együttese elõtt ez a meccs. A riválisnál nemzetközi rutinnal rendelkezõ ismert játékosok sora található. Náluk szerepel Shay Doron, a legmagasabban jegyzett izraeli játékos. Mellette Farhiya Abdi, Tiffany Jackson, Allison Hightower, Eshli Paris és Dajana Butulija. A Ceglédhez hasonlóan õk is veretlenek, a litván kispcsapatot simán legyõzték és a Szpartak Moszkva otthonában is nyerni tudtak. A pontokért elsõsorban a Doron, Jackson, Abdi hármas felel. Egy magas csapat, amely elég határozott a palánkok alatt. Átlagban 41 pontot szereznek festékbõl, illetve átlagban 10 pontot második esélybõl. Emellett pedig kívülrõl is jól dobnak.

A Ceglédnek az elõzõekben leírtaktól függetlenül nincs oka tartani a riválistól. Nagy-Bujdosó Nóráék kiváló formában, nagy önbizalommal játszanak. Kifejezetten ponterõs idén a Cegléd. A továbbjutási esélyekrõl a két hazai találkozó és a moszkvai meccs hivatott dönteni, így ezen az estén nagy veszíteni való nincs. Meg kell próbálnia a Ceglédnek minél tovább meccsben maradnia. Ha jönnek a távoli dobások és lepattanókban sikerül a lépést tartani, ez reális cél lehet. A kispadja az Ashdod-nak nem olyan erõs, mint a nagy sztárcsapatoknak. A kulcsembereiknél magas percek várhatóak és ebbõl szintén elõny kovácsolható. A Cegléd már többször is bizonyította, hogy a pad is ki tudja venni a részét a sikerekbõl.

Hirdetés