Hirdetés
Archivum

Bombameglepetés, harcos orosz rangadó és megkésett Galata siker:

:

Hirdetés

Lezárult a csoportkör a nõi kosárlabda Euroliga isztambuli nyolcas döntõjében. A lebonyolítás egyetlen hátulütõje szurkolói szempontból, hogy a pénteki napon már rendeztek kisebb téttel bíró mérkõzéseket is. Igaz, a Rivas Ecopolis-Fenerbahce találkozó mindenért kárpótolt.

Úgy adódott, hogy a Rivas Ecopolis-Fenerbahce mérkõzés klasszikus elõdöntõ lett, mivel mindkét csapat két gyõzelemmel érkezett a záró napra. A fáradtan mozgó Fenerbahce hatalmas meglepetésre vereséget szenvedett. George Dikeoulakos vezetõedzõ szerint ebben vastagon benne vannak a külsõ körülmények is. „Gratulálok a Rivas Ecopolisnak! Határozottan és nagyon okosan játszottak. Ez az igazság. Magunk részérõl nem akarok kifogásokat keresni, de Angel McCoughtry beteg volt és nagyon rossz állapotban játszotta végig a mérkõzést. Penny Taylor tegnap megsérült. Ráadásul a balszerencse mellett a Rivasnak kedvezett a tegnapi beosztás is. 22:30-kor fejeztük be a mérkõzésünket, de csak éjfél magasságában tudtunk elindulni és 4 óra – fél 5 felé kerültünk ágyba. Így azért nagyon nehéz volt játszani. Ettõl a mérkõzéstõl függetlenül nagyon büszke vagyok a csapatomra. Nagy lehetõséget szalasztottunk el, hogy maradandót alkossunk és továbbra is úgy gondolom, hogy a balszerencse miatt veszítettünk. Penny-vel és más körülmények között nem ilyen eredmény születik.” – összegzett Dikeoulakos.

Miguel Martinez Mendez edzõi pályafutása legnagyobb sikerét aratta, hogy a Rivas Ecopolist Euroliga döntõbe navigálta. „Elõször is gratulálok a Fenerbahçénak. Egy nagyon nehéz ellenfelet gyõztünk le, amelyik egészen eddig veretlen volt. Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy a döntõbe jutottunk. Most van egy pihenõnapunk, hogy felkészüljünk a Valencia ellen.”

A pénteki nap még a Valencia – Wisla Krakow mérkõzéssel indult, ahol a spanyol gárda átgázolt fizikálisan teljesen kikészült ellenfelén. „Gratulálok Josénak. Két nagyon jó meccset játszottak, ahol csak az utolsó pillanatban szenvedtek vereséget. Tudom, hogy a mai napra nagyon elfáradtak. Rendkívül nehéz lehet egy olyan szûkös rotációval három egymást követõ napon mérkõzéseket játszani. Másik oldalról azonban úgy gondolom, hogy mi nagyon odatettük magunkat. Ez kellett is, fontos az önbizalom a döntõ elõtt.” értékelt Roberto Iniguez.

Jose Ignacio Hernandez mosolya a mérkõzés után nem volt természetes. „Gratulálok a Ros Casares-nek. Mi nagyon nehéz helyzetben voltunk. Az elsõ két napon a két nagy orosz csapattal játszottunk. Ma pedig esélyünk sem volt, hogy megmutassuk az igazi arcunkat és veszítettünk. Európa legjobb csapataival játszottunk és a játékosaim mindent megtettek a sikerért. Mostantól az utolsó mérkõzésünkre készülünk. Szeretnénk egy gyõzelemmel hazatérni.” – mondta a spanyol szakvezetõ.

A Szpartak Moszkva és a Jekatyerinburg a csoport második helyéért, azaz azért, hogy ki játszhat a “bronzmeccsen”, látványos csatát vívott. „Szurkolói szempontból biztos, hogy nagyon jó mérkõzés volt, mindkét csapat a támadásra helyezte a hangsúlyt. Jó százalékkel dobtak a játékosok és mindkét oldalon kevés volt a labdaeladás. Maria Stepanova sérülése a mérkõzés elején, nehéz helyzetbe sodort minket.” – mondta Algirdas Paulauskas a Jekatyerinburg vezetõedzõje.

Pokey Chatman is csatlakozott kollégájához. „Jól ismerik egymást a csapatok. A Jekatyerinburg sokkal agresszívabb volt és a második esélybõl sok pontot szereztek. Most pihenünk egy kicsit, átbeszélünk néhány dolgot és készülünk az újabb fontos mérkõzésre. Nekünk minden találkozó olyan itt, mintha döntõ lenne. Ezek után pedig megyünk vissza Oroszországba, ahol szintén a világ legjobb csapatai várnak ránk.” – összegzett az amerikai edzõnõ.

A Galatasaray-Schio mérkõzésnek elvileg az volt a tétje, hogy ki játszhat az 5. és ki a 7. helyért. A pályán azonban egyik sem a küzdõszellemével emelkedett ki ezen az estén. „Az igazi alkalmat a csütörtöki meccs jelentette, hogy maradandót alkossunk a nyolcas döntõben. Most két csalódott csapat találkozott. Igyekeztünk mindent kiadni magunkból, de sokkal jobbak lehettünk volna, ha megfelelõ a hozzáállásunk.” – mondta az olasz szakvezetõ Maurizio Lasi.

Ceyhun Yıldızoğlu nem használt ennyire kemény szavakat, de azért óvatosan bánt a dicséretekkel. „Elõször is nagyon sajnálom, ami Chiara Consolinivel történt. Reméljük hamarosan rendbe jön. Ma, különösen a kispad, jó formát mutatott. A Schio pontdobó játékosaira felhívtuk a figyelmet a mérkõzés elõtt és azt hiszem sikerült õket kikapcsolni. Csapatként játszottunk és harcoltunk, de késõn jött ez a gyõzelem.”

Hirdetés