Hirdetés
Archivum

Borisz Szokolovszkij az új orosz kapitány:

:

Hirdetés

Borisz Szokolovszkijt választották meg az új orosz szövetségi kapitánynak. Az 56 éves szakember az elmúlt esztendõben az orosz válogatott számára ezüstéremmel záruló Európa Bajnokságon Valerij Tikhonenko segítõje volt.  Szokolovszkij több nõi klubcsapatnál is megfordult, dolgozott Szamarában és Jekatyerinburgban (mindkét helyen még az oligarchák szerepvállalása elõtt), illetve a Dinamo Moszkva, a Vologda-Csevakata és a Dinamo Novoszibirszk gárdájánál.

Oroszország július 5-én, hétfõn kezdte meg a felkészülést a szeptember végi csehországi világbajnokságra. Elõször Novogorszkban készül az együttes, de ekkor még nem tart a keret tagjaival. Maria Stepanova, Ilona Korstin, Svetlana Abrosimova, Tatiana Shchegoleva, Olga Arteshina és Irina Osipova. A nagy sztárok majd július 20-án csatlakoznak a társaikhoz.

Az orosz válogatott kerete: Marina Karpunina, Natalia Vieira, Marina Kuzina, Tatiana Popova, Katerina Keyru, Elena Danilochkina, Irina Sokolovskaya, Nadezda Grishaeva, Tatiana Vidmer, Elena Volkova, Tatiana Burik, Natalia Myasoedova, Natalia Zhedik, Anna Petrakova és Liudmila Sapova.

A keretben nem szerepel Becky Hammon neve. Az orosz állampolgársággal rendelkezõ amerikai klasszis tavaly segítette az EB-n orosz válogatottat, de a jelenlegi helyzetére és esetleges szerepvállalására az Orosz Kosárlabda Szövetség sajtóközleménye nem tér ki.

Hirdetés