Hirdetés
Magyarország

Böröndy Vivien edzésbe állt az NKE-FCSM Csatánál:

:

Hirdetés

A klub egyik új igazolása Böröndy Vivien is csatlakozott a napokban az NKE-FCSM Csata edzéseihez. A csapat hivatalos felületein ebből az alkalomból készült egy beszélgetés.

Még június elején jelentette be hivatalosan Böröndy Vivien szerződtetését a Csata. Az elmúlt három szezont a Vasasnál töltő játékos rövid nyári pihenő után állt edzésbe.

“A nyarat Sopronban töltöttem. Az eleje tanulással telt, mert egy hónapja államvizsgáztam. Utána volt idő kicsit lazítani, kis balatoni nyaralás is belefért. Már visszaköltöztünk Budapestre, ami sok pakolással és stresszel jár minden évben, de szeretek itt lenni a fővárosban.” – fogalmazott Böröndy Vivien, akit arról is kérdeztek, hogy milyen elgondolásai vannak az új csapata játékáról.

“Mielőtt ideigazoltam volna, volt szerencsém a Csata ellen játszani. Erős támadójáték jellemzi a csapatot. Voltam már pár edzésen, ezek kemények, pergősek.” – tette hozzá, majd a saját várakozásairól is beszélt. “Szeretnék hasznos tagja lenni a csapatnak és kihasználni a lehetőségeket. Minél többet beletenni a közösbe. Szeretném kihozni magamból a maximumot.”

A beszélgetés során Böröndy Vivien a saját játékát így mutatta be: “Szeretek nagyon pörögni a pályán, betöréseket, minél több mozgást belevinni a játékba, hogy ne legyen lassú, kiszámítható. Inkább a kemény védekezésre próbálok koncentrálni, mert abból jön majd a támadás. Betörések, kiosztások, tempódobások, hárompontosok jellemeznek, de mindenre próbálok koncentrálni. – mondta a 25 éves, 175 cm magas játékos, aki a csapategység fontosságára is felhívta a figyelmet.

Nagyon fontos, hogy ne csak a pályán legyünk egy csapat, hanem a pályán kívül is. Jó csapatembernek tartom  magam. Próbálok arra figyelni, hogy az egész kohézió, kémia jól működjön. Ez fontos és én prioritásnak tartom. Nem lehet sportolóként negatívnak lenni, az ember próbál a pozitívra, jóra koncentrálni, az visz előre.

Ez a nyár most a világjárványról is szól. Az Egyesült Államokban éppen a hétvégén kezdték el a bajnoki küzdelmeket, de nálunk Európában minden bizonytalan. Bár tervek vannak, de nem lehet tudni, hogy mikor rajtolhat a magyar bajnokság. Ahogy azt sem, hogy lehetnek-e nézők a lelátón.

“Az a legrosszabb, hogy kiszámíthatatlan a helyzet. Nem tudja az ember, hogy a következő napokban, hetekben milyen szabályok jönnek, amik befolyásolhatják a szezont. Nagy remélem, hogy időben el tudjuk kezdeni. Bízzunk a legjobbakban!” – mondta Böröndy Vivien, mielőtt arról kérdezték volna, hogy a szurkolói jelenlét mennyit számit:

“Minden játékosnak számít. Jobb egy telt házas meccsen játszani és felpörögni a szurkolók támogatásától. Nem mindegy, hogy az ember kevés néző előtt játszik vagy telt ház előtt egy olyan közegben, ahol a szurkoló a hatodik ember a pályán.”

A teljes interjú megtekinthető az alábbiakban:

A kép forrás: NKE-FCSM Csata Facebook

Hirdetés