Hirdetés
Archivum

Böröndy Vivien és a Vasas visszatekintése az Európa Játékokra:

:

Hirdetés

Júniusban az Európa Játékok 3×3-as kosárlabda tornáján is szurkolhattunk a magyar válogatottnak. A Benke Sára, Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia trió alkotta csapatunk csere nélkül játszva is minden riválisa dolgát megnehezítette. A Vasas hivatalos honlapja Böröndy Viviennel készített egy összeállítást.

Fotó: MOB/Szalmás Péter

Fotó: MOB/Szalmás Péter

Forrás: Vasas Akadémia hivatalos honlap

Június végén Minszkben rendezték a II. Európai Játékokat, amelyen a Vasas Akadémia játékosa, Böröndy Vivien a magyar 3×3 válogatott tagja volt. Elmondása szerint Vivi nem elégedett az eredménnyel, de óriási élményeket és újabb motivációt adott neki a “kis olimpia”.

“Hatalmas élményben volt részem a nyáron, hiszen részt vehettem Európa legrangosabb sporteseményén, a Fehéroroszországban megrendezett olimpiai Európa Játékokon. Az eseménynek otthont adó Minszkben mindenhol hirdetve volt ez a jeles rendezvény, mely keretein belül több sportágban mérethették meg magukat a sportolók. Nagy élmény volt az egész, a megnyitótól kezdve egészen a meccseken át, az ott-tartózkodásig. Sajnos úgy alakult, hogy csapatunknak csere nélkül, azaz három játékossal kellett kiutaznia egy sérülés miatt, ami ebben a sportágban nem túl elõnyös, hiszen egy elég pörgõs, fizikális játék a 3×3. Nyilván ezen dolgok ellenére is gyõzni mentünk, kitettük a pályára szívünk-lelkünk, de sajnos a továbbjutás nem jött össze, ami engem személy szerint nagyon megérintett” – mondta a Vasas Akadémia játékosa, Böröndy Vivi.

“Az olimpiai faluban lakott az összes sportoló, ami már egy alap hangulatot adott az egésznek. Együtt ebédeltünk, mindenki cserélgette saját nemzete olimpiai kitûzõjét. Tényleg olyan volt, mintha egy olimpián vett volna részt az ember, ami keveseknek adatik meg. A faluból ki nem nagyon mentünk, nem rá arra idõnk, inkább a pihenésre fordítottuk az esetleges pihenõidõt, ha éppen nem edzettünk. Remélem lesz egyszer az életemben lehetõségem “igazi nagy” olimpián szerepelni, mert ez az Európa Játékok megéreztette velünk, hogy milyen is egy ekkora eseményen részt venni és az országot képviselni. Életem egyik legjobb élménye volt” – tette hozzá Vivi.

Hirdetés