Hirdetés
Európa

Boros Dorka és Fülöp Kata is marad az Oaklands Wolves csapatánál:

:

Hirdetés

Bemutatta keretét a 2019/2020-as évadra a brit ligában, a WBBL-ben szereplő Oaklands Wolves csapata. Az előttünk álló szezonban is követhetjük Boros Dorka és Fülöp Kata szereplését.

Fotó: Oaklands Wolves

Boros Dorka tavaly az első légiós évét töltötte az Oaklands Wolves csapatánál. A klub közleménye kiemeli energikus védőmunkáját, illetve az 5 pontos, 3 lepattanós átlagát. Lee Ryan vezetőedző úgy jellemezte Boros Dorkát, hogy idő kellett számára, amíg az első külföldi évében alkalmazkodik a környezethez. Utána azonban a szezon második felében megmutatta valós tudását és az új évadban igazi vezérként számít rá.

Fülöp Kata sérülés miatt az elmúlt évadot kihagyta. Előtte azonban két évig stabil csapattag volt. Az első szezonjában 16 évesen a 7 pont, 5 lepattanó átlaga kiemelkedőnek bizonyult. Különösen az 51%-os mezőnymutató mellett.

“Nagyon örülök Kata visszatérésének. A tavalyi műtétei távlati szempontokat figyelembe véve helyes lépések voltak. Büszke vagyok rá, hogy végig tudtuk támogatni ezen az úton. Olyan mintha egy új igazolás érkezne hozzánk. Nagyon izgatott vagyok a visszetérése kapcsán.” – fogalmazott a klub közleményében Lee Ryan vezetőedző.

Fotó: Oaklands Wolves

Mindkét magyar játékos a WBBL szereplés mellett folytatja tanulmányait a Wolves partnerintézményében a University of Hertfordshire hallgatójaként.

A két magyar légiós mellett a klubnál további előrelépést várnak a német korosztályos válogatott Anneke Schluter-től, aki második évét kezdi majd. A rutinos mag vázát adja Lauren Milligan és Lizzy Harrison. A versenyző keretet rajtuk kívül Khia Lee, Fionnuala Wharton, illetve Louise Rouse, Jocie Leavold és Grace Ashton alkotja.

 

Hirdetés