Hirdetés
Magyarország

Bosnyák válogatott irányítót igazolt a ZTE NKK:

:

Hirdetés

A ZTE NKK a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Miljana Dzombeta személyében 26 éves bosnyák válogatott irányítót szerződtetett a klub. A játékos negatív koronavírus tesztekkel a zsebében már a csapattársaival edz.

A szűkös anyagi keretével megpróbál jól gazdálkodni a női NB I-es rajtra készülő csapatunk.  A felkészülés hajrájában, már nagyon nehéz minőségi magyar játékost igazolni. A vezetők korábban jelezték, hogy három külföldivel szeretnék megerősíteni a keretet.

– fogalmaz a klub közleménye, mely az alábbiak szerint mutatja be az új igazolást:

A 169 cm magas, rutinos irányító 2009-ben, hazájában kezdte profi pályafutását. Játszott a szerb első ligás ZKK Vrbas Medela, a román első osztályú CS Phoenix Galati és a Goldis ICIM Arad csapatában. Az elmúlt szezonban a spanyol második ligás Sant Adria együttesét erősítette. A márciusi szezonzárásig 21 mérkőzésen átlagban 10,1 pontot és 1,6 gólpasszt átlagolt. Pályafutása során hazája felnőtt válogatottjában is szerepelt.

A klub honlapjának Ambrus Péter vezetőedző a játékosról elmondta, hogy képzett irányító, aki nagyon gyors és jól ismeri fel az adódó lehetőségeket támadásban. Jól passzol és remekül bontja az ellenfél védelmét. A vezetőedző kiemelte, hogy az eddigi edzésen kiderült, hogy igazi csapatjátékos, hiszen nagy intenzitással veti bele magát a munkába és mellette a fiataloknak is próbál segíteni.

 

Hirdetés