Hirdetés
Archivum

Bourges – Arras kupadöntõ lesz Franciaországban:

:

Hirdetés

Franciaországban lezajlottak a Francia Kupa egy mérkõzéses elõdöntõi. Május 20-án a fináléban a Bourges és Arras mérheti össze az erejét.

Az elõdöntõk során a Bourges 66-49-re verte a Challes-les-Eaux alakulatát. A két csapat között a félidõben még csak 5 pontos differencia mutatkozott. A harmadik szakasz elején azonban egy 11-1-es futással 39-34-rõl 50-35-re lépett el a Bourges és ez döntõnek bizonyult. A gyõztes csapat legeredményesebbje a 13 pontos Ndongue volt, de érdemes kiemelni Dumerc teljesítményét, aki 12 pontja mellett 10 gólpasszt jegyzett.

Az Arrasnak sokkal nehezebb út vezetett a fináléba, õk 63-56-ra nyertek a Nantes otthonában. A találkozón végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, 21 alkalommal változott a vezetõ kiléte és nyolcszor volt egyenlõ az állás. Ennek megfelelõen még a negyedik negyed közepén is 48-48 volt az állás, majd innen az Arras a hajrát jobban bírta és így 7 pontos sikert ünnepelhettek. Az Arras hõse Gabriela Marginean volt, aki 29 pontot szerzett csapata 63 pontjából.

Az elõdöntõk egy mérkõzésen dõltek el és a találkozókat a magasabban rangsorolt csapatok otthonában bonyolították le. A fináléra május 20-án kerül sor Párizsban a Bercy sportcsarnokban a férfiak kupadöntõje elõtt.

Eredmények
Bourges Basket – Challes-les-Eaux 66-49
Nantes Reze – Arras 56-63

Hirdetés