Hirdetés
Archivum

Bourges-i erõdemonstráció a francia döntõ elsõ meccsén:

:

Hirdetés

Szombaton este került sor a francia bajnoki döntõ elsõ találkozójára. A Bourges egy rendkívül egyoldalú találkozón 86-66-ra legyõzte a Tarbes együttesét, ezzel 1-0-ra vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

Ahogy azt a beharangozónkban kiemeltük korábban, papíron óriási a különbség a Bourges és a Tarbes kerete között. A Tarbes-tól már a döntõs szereplése kivívása is kiemekedõ bravúrnak számított, de ezt a menetelést a Bourges otthonában nem tudták folytatni. Már az elsõ percekben egyértelmûvé tette a hazai gárda a fölényét, pillanatok alatt 9-3-ra léptek el. Az elsõ negyed végén pedig 26-17-re vezettek. A második etap elején három és fél percig nem talált be a Tarbes. Ez idõ alatt 37-17-es elõnyre tett szert a Bourges. A félidõben pedig már 57-29-es állást regisztrálhattunk.

A gyõztes kiléte nem volt kérdés, így a harmadik negyedtõl kiegyenlített mederben zajlott a küzdelem. A különbség 25-30 pont között állt be. Szép megoldásokat láthattunk, melyeket vastapssal jutalmazott a Bourges lelkes közönsége. Az utolsó 10 percnek 69-43-ról futottak neki a csapatok. Mindkét szakmai stáb igyekezett minden bevethetõ játékosának lehetõséget biztosítani. A Tarbes a Bourges második sora ellen a játékrész közepén 8-2-es sorozatot csinált, amivel kozmetikázott az eredményen. A 86-66-os bourges-i siker alkalmával öten is kétszámjegyû pontot értek el a gyõztes gárdában. A 14 egységig jutó Katherine Plouffe lett a legeredményesebb. A Tarbes-nál Aby Gaye zárt 11 ponttal.

A 2-2-1-es rendszerben zajló bajnoki döntõ második meccsét hétfõn 20 óra 45 perctõl rendezik Bourges-ban.

Eredmény
Bourges – Tarbes GB 86-66 (26-17, 31-12, 12-14, 17-23)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Bourges javára.

Statisztika

Hirdetés