Hirdetés
Archivum

Bourges-Lattes Montpellier döntõt rendeznek Franciaországban:

:

Hirdetés

Franciaországban szerdán este lezárultak a bajnoki elõdöntõk. A Bourges 2-0-s összesítéssel verte a Mondevillet, a Lattes Montpellier azonban sorsdöntõ harmadik összecsapásra kényszerült a Challes-les-Eaux alakulata ellen.

A Bourges-Mondeville párharc két teljesen ellentétes találkozót hozott. Az 1-2-es lebonyolítási rendszer értelmében az alacsonyabban rangsorolt Mondeville játszotta hazai pályán az elsõ mérkõzést. Itt a hazaiak szépen tartották magukat, sõt a harmadik negyedben 10 ponttal vezettek is. A Bourges csak 53 másodperccel a lefújás elõtt Cathy Joens büntetõivel fordította maga javára a mérkõzést és nyert végül 54-53-ra. A második találkozón már nem tudta megszorongatni jóval erõsebb riválisát a Mondeville. A Bourges a második negyed elején 10 ponttal ellépett és végül 67-47-es gyõzelemmel jutottak a fináléba.

A másik ágon a Lattes Montpellier és a Challes-les-Eaux között sokkal kiegyenlítettebb csata zajlott. Az alacsonyabban rangsorolt Challes-les-Eaux az elsõ mérkõzést 74-69-re hozta. Itt még a negyedik negyed elején is 9 ponttal vezetett a Lattes Montpellier, majd két és fél perccel a lefújás elõtt fordítottak a hazaiak. A második találkozót immár hazai pályán 78-58-ra nyerte a Lattes Montpellier. Így érkezett el a sorsdöntõ harmadik mérkõzés, ahol a Challes-les-Eaux meglepetésre a szünetben még 29-24-es elõnyben volt. A második félidõben azonban 18 perc alatt 9 pontig jutottak és ez döntõnek bizonyult. A Lattes Montpellier 52-47-es gyõzelemmel vívta ki a döntõs szereplés jogát.

A Francia Kosárlabda Szövetség az elõdöntõk alatt kihirdette az idei évad különdíjasait. A szezon legjobb francia játékosa Edwige Lawson-Wade (Lattes Montpellier) lett. A legjobb légiósnak Mistie Mims-t (Challes-les-Eaux), míg a legjobb fiatalnak a 19 éves Sara Chevaugeon-t (Challes-les-Eaux) választották a szakemberek.

Eredmények

1. mérkõzések
USO Mondeville – Bourges Basket 53-54
Challes-les-Eaux – Lattes Montpellier 74-69

2. mérkõzések
Lattes Montpellier – Challes-les-Eaux 78-58
Bourges Basket – Mondeville 67-47

3. mérkõzés
Lattes Montpellier – Challes-les-Eaux 52-47

A döntõ április 28-án kezdõdik.

Hirdetés