Hirdetés
Utánpótlás

Bővült a Soproni Darazsak Sportakadémia szakmai stábja:

:

Hirdetés

A  Soproni Darazsak Sportakadémia a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Bencze Tamással és Giustino Altobelli személyében egy elismert olasz szakemberrel bővült az intézmény szakmai stábja.

Giustino Altobelli az Nb1 Amatőr bajnokság Piros csoportjában szereplő együttes vezetőedzője lesz és az egyéni képzéseket irányítja. Bencze Tamás pedig egyéni képzések tartása mellett a zalai régió kiválasztó edzőjeként tevékenykedik majd.

Giustino Altobelli már többször megfordult Sopronban az olasz U18-as válogatott vezetőedzőjeként és a Famila Schio másodedzőjeként. Augusztusban már nem csak átutazóba érkezik – írja a Soproni Darazsak Sportakadémia hivatalos honlapján megjelent közlemény, mely részletesen is bemutatja az olasz szakember pályáját.

A szicíliai születésű szakember első nagyobb sikereit Priolóban érte el, ahol a csapat másodedzőjeként, 1999-ben, a Ronchetti kupában történő menetelés mellett csodaszámba tartozó bajnoki címet ünnepelhetett. 2003-ban tette át a székhelyét Schioba, ahol olyan neves edzők mellett dolgozhatott, mint Miguel Mendez, Pierre Vincent, Fabio Fossati és Maurizio Lasi. 16 évet töltött a klub kötelékében, mely során kilenc bajnoki aranyérem került a nyakába. Másodedzői pozíciója mellett az utánpótlásban is letette névjegyét a Schio U18-as csapatát vezetve, ahonnan a korosztályos nemzeti csapatig vezetett az útja. 2016-ban 7. helyet szereztek a soproni U18-as Európa-bajnokságon.

Bencze Tamás kapcsán a a Soproni Darazsak Sportakadémia közleménye kiemelni: feladata lesz a tehetséges fiatalok felkutatása, kiválasztása és felkészítése Zalaegerszegen a Soproni Darazsak Sportakadémiára történő beiskolázást megelőzően.

Hirdetés