Hirdetés
Magyarország

Bravúros győzelemmel megszerezte az alapszakasz harmadik helyét az NKA Universitas PEAC

NKA Universitas PEAC - Atomerőmű KSC Szekszárd 80-69 (14-25, 24-18, 27-15, 15-11)

Bajnokság, 23. forduló
Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok
Tóth Cecília, Frányó Péter, Varga-Záray Katalin (Bodrogváry Iván József)

NKA Universitas PEAC: Marshall 21/3, Kiss 13/3, Wentzel 9/3, Nelson 8, Szűcs -. Csere: Sarok 5/3, Selcova 3/3, Dudásová 19/9, Brajkovic 2, Simon -.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Friskovec 12/6, Mányoky 8/3, Studer 15/6, Milic 11, Goree 8. Csere: Krnjic 12, Bálint 3/3, Holcz .

Hirdetés

Az alapszakasz utolsó mérkőzései során az NKA Universitas PEAC az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen lépett pályára. Az összecsapás végül egy bravúros pécsi sikerrel zárult, Csirke Ferenc együttese 80-69-es győzelmet aratott, így bebiztosította magát a alapszakasz harmadik helyén.

A PEAC – Szekszárd rangadóját Nikolina Milic és Mányoky Réka találatai indított. Friskovec büntetőit követően már 7-0 volt a vendégek előnye, amikor Marshall és Nelson találatai következtek (6-7). Ekkor viszont Studer Ágnes szerzett újabb három pontot triplájával, majd közelebbről is betalált, amivel az eredmény 6-12-re változott. A folytatásban védekezésből szerzett labdát Zseljko Djokics együttese, amiből Milic jött ki egy kiharcolt faulttal – kettőt dobhatott. Két találata után 6-14 volt az állás, továbbra is a vendégek élvezhették az előnyt. Ekkor Krnjic és Dudásová váltottak kosarakat, vagyis a különbség nem nőtt, de nem is csökkent a felek között (8-16). A folytatásban Studer büntetődobásai következtek, amivel a differencia tíz pontra nőtt. Ezután Krnjic-et faultolta Simon Zsófia dobás közben, azonban a két büntető előtt a hazaiak vezetőedzője, Csirke Ferenc kért időt eligazításra. Visszatérve is a vendégek domináltak. Külső dobásaik megállíthatatlanok voltak a PEAC számára – 21 összesített rádobásból 15-öt sikerült értékesíteniük. A negyed hajrájában továbbra is tíz ponton állt a különbség, ami a játékrész végéig már nem is változott. A második etap 14-25-ről folytatódhatott.

A következő 10 percet Wentzel Nóra hárompontosa vezette fel. Miután Kiss Virág is sikeres volt közelről, ezúttal Zseljko Djokics vezetőedző időkérése következett (19-25). A rövid taktikai szünet azonban inkább a Pécsnek tett jót, a Sarok – Wentzel duónak köszönhetően 4 pontra zárkóztak fel (23-27). Ekkor viszont Friskovec volt sikeres, ez pedig ismét beindította a Szekszárd pontgyártását, amit csak Csirke Ferenc időkérése tudott megszakítani (25-36). A folytatásban már jobban érződött a hazaiakon az akarat, azonban védekezésben továbbra is pontatlanok voltak, amit a KSC ki is használt. 31-39-nél Zseljko Djokics időkérése következett, miután Studer Ágnes dobhatott kettőt.  A félidő hátralévő részében teljesen felpörgött a PEAC. Közel 10 pontról 5-re dolgozták le hátrányukat, vagyis a mérkőzés fele 38-43-ról folytatódhatott. A mezőny legeredményesebb játékosa fej-fej mellett lett Tyaunna Marshall, illetve Zala Friskovec, akik mind a ketten 10-10 pontot szereztek.

A második félidőt fej-fej mellett kezdték meg a csapatok. Mind a két fél pontosan 5-5 pontot szerzett, így a nagyszüneti álláshoz képest az eredmény érdemben változatlan maradt (43-48). Ezután azonban Kiss Virág találata következett, amivel egyre inkább közelített egy egyenlítéshez a PEAC. 45-48-nál ezért Zseljko Djokics kért időt. Visszatérve Goree dobhatott két büntető, amit később Dudásová hárompontosa korrigált (48-50). Ezután Sarok is távolról volt sikeres, amivel a Pécs a mérkőzés során előszőr át is vette a vezetést (51-50). Ezt követően megkezdődött az adok-kapok játék. Ez egészen 62-58-ig tartott, amikor is a pécsiek kerültek lépéselőnybe, így a KSC vezetőjének kellett időt kérnie. Ez azonban nem zavarta meg a pécsieket, a negyed hátralévő idejében három további pontot sikerült szerezniük, vagyis a végső játékrész 65-58-ról indulhatott.

Az utolsó tíz perc első fele is inkább Csirke Ferenc együttesének kedvezett. Sorozatban 11 pontot szereztek, míg a Szekszárdnak csak hármat sikerült. 74-61-nél Dudásová hárompontosával a különbség átlépte a tíz pontot – ezúttal a PEAC javára – és Zseljko Djokics időkérése következett. Ezután viszonylag lelassult a pontszerzés, míg nem Marshall találatával folytatódott. Válaszként csupán Nikolina Milic büntetői következtek, így 76-63-nál ismételten vendég időkérésen volt a sor. A találkozó utolsó percei következtek és a Pécs továbbra is magabiztos játékot produkált. A Szekszárd minden egyes akciójára volt kontraválaszuk, amit gazeredmény is tükrözött. Megállíthatatlanul növelték előnyüket – 16 pontnál jártak, amikor ismét Djokics vezetőedző kért időt (80-64). A hazaiaknál többen is felléptek a siker érdekében, azonban közülük is Marshall emelkedett ki 21 dobott pontjával, amihez 8 lepattanó is társult. A mérkőzés hajrája következett, amit Studer Ágnes indított triplájával. A hátralévő időben Nikolina Milic is szerzett pontokat büntetőivel, ez azonban továbbra sem volt elég – nem csupán a felzárkózáshoz, de a fordításhoz sem. Bár Zseljko Djokics tanítványai szinte három negyeden keresztül domináltak, az NKA Universitas PEAC végül egy bravúros másfél negyeddel megnyerte a mérkőzést hazai pályán. Csirke Ferenc csapata 80-69-es sikert aratott, amivel hivatalosan is kiharcolta az alapszakasz harmadik helyét.

Hirdetés