Hirdetés
Magyarország

Bravúros győzelmet aratott a Vasas Akadémia

Ludovika-FCSM Csata - Vasas Akadémia 68-73 (10-23, 17-23, 19-8, 22-19)

Bajnokság, 14. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Nagy Viktor, Lengyel Ádám József, dr. Németh Patrik (HOFFMANN Gergely)

Ludovika-FCSM Csata: Horváth 14/12, Lelik 17/12, Zele 23/6, Angyal 2, Gyöngyösi 2. Csere: Strausz -, Hegedűs 4, Böröndy 6.

Vasas Akadémia: Budácsik 11, Smailbegovic 6, Papp 18/6, Heljic 8, Tóth 20. Csere: Madár K. 2, Madár E. 7/3, Dúl -, Pusztai 1, Szerencsés -, Salamon -, Radócz -.

Hirdetés

A bajnokság 14. fordulójában a Vasas Akadémia 68-73-ra legyőzte a Ludovika-FCSM Csatát.

A találkozó a Csata 4-0-ás rohamával indultak azonban a vendégek sem tétlenkedtek, Tóth Orsolya és Papp Dia közeli dobásával rögtön felzárkóztak (4-4). Majd Tóth ismét sorozatban volt sikeres, akihez ezúttal Heljic és Budácsik is csatlakozott, így 4-12-re változott az első negyed állása. A Vasas ezután is tovább folytatta a menetelést és végül 10 pont fölé növelték előnyüket (6-18). Tóth Orsolya alig nyolc perc leforgása alatt 12 pontot szerzett – láthatóan senki sem tudta megállítani támadásait. 6-20-nál szintén ő volt sikeres. A negyed hajrájába érkezve Zele Dorina kétszer is sikeres volt – amivel csapatát minimálisan életben tartotta – azonban ez sem volt elég, hogy Tursics Krisztián együttese újból 10 pont alá férkőzzön. A második játékrész végül 10-23-ról folytatódhatott.

A következő felvonást Lelik Réka triplája indította, majd a túloldalon Papp Dia is betalált. Bár a hazaiaknak hiányos kerettel kellett vasárnap kiállniuk, Milos Pavlovic tanítványai ennek ellenére is rendkívüli teljesítményt produkáltak. A Csata minden támadására újabb pontokkal feleltek, ezért a differencia nem is tudott jelentősen csökkenni. 20-30-nál Lelik szerzett ismét pontokat, azonban a különbség továbbra is 10 ponton táncolt. Az ötödik percbe érkezve megint csak Papp Dián volt a sor, amivel – Tóth Orsolyához hasonlóan – szintén 12 dobott pontig jutott el. A hazaiakban továbbra is Lelik Réka tartotta a lelket, 22-35-nél egy közeli dobást értékesített. A félidő végére azonban a Vasas egy pont híján 20 pontra növelte előnyét. A második negyed utolsó pontjait Böröndy Vivien szerezte büntetőkből, így a felek 27-46-ról fordulhattak.

A második félidőt a Ludovika-FCSM Csata egy 12-0-ás rohammal nyitotta, majd Böröndy Vivien büntetőivel 10 pont alá férkőzött a hazai együttes (39-48). Ekkor Lelik Réka dobott hárompontost, majd Zele Dorina pontjainak köszönhetően 6 pontra zárkóztak fel Tursics Krisztián tanítványai. Ezt követően azonban a vasas ismét jó sorozatot produkált, és a negyed végére közel 10 pontra állították vissza differenciát – Budácsik szerezte az utolsó pontot büntetőjével (46-54). A záró szakasz bár Horváth Bernadett triplájával indult, ezután ismét a Vasas tanítványai brillíroztak. Tóth Orsolya pontjait követően a 49-60-as állás volt olvasható a kijelzőn. A differencia 10 pontnál állandósult, ekkor azonban a hazaiak lendületet vettek és 58-64-nél hat pontra zárkóztak fel. A folytatásban Papp és Horváth váltott kosarakat, majd ugyanígy tett Lelik és Heljic. Végül 62-71-nél Tursics Krisztián kért időt eligazításra. Ez láthatóan jót tett együttesének, hiszen kapásból Zele Dorina volt sikeres – méghozzá kétszer is – a hárompontos vonal mögül, így 68-71-nél ezúttal Milos Pavlovic kérte ki idejét. Ezután Tóth Orsolya is betalált távolról – öt másodperc volt ekkor hátra a találkozóból – és ismételten egy időkérés következett. A hátralévő időben a hazaiak mindent megtettek az egyenlítés érdekében, azonban ez nem sikerült nekik. A vendég Vasas Akadémia végül 68-73-as győzelmet aratott a Ludovika Arénában.

Hirdetés