Hirdetés
Archivum

Bravúros meccset játszott a DVTK a Galatasaray otthonában:

:

Hirdetés

Bravúros teljesítményt nyújtott az Aluinvent DVTK a Galatasaray otthonában. Cziczás László együttese mindössze 77-76-os vereséget szenvedett a sorozat címvédõjétõl és ezzel megõrizte reális esélyét a továbbjutásra.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A remek hangulatban rendezett találkozón az elsõ negyedben a Galatasaray került kisebb lépéselõnybe. A törökök 7-8 ponttal is vezettek, de a játékrész végére 21-15-re visszajött a DVTK. A második szakaszban ismét ellépett ezzel a 7-8 egységgel a házigazda. A mieink azonban óriásit küzdöttek. A Mokango, Putnina, Walker-Kimbrough trió extra játéka mellett sikerült látótávolságban maradni, így a léketanilag is meghatározó kétszámjegyû elõnye a törököknek nem formálódott. A 41-33-as félidõ kifejezetten elõremutatónak tûnt.

A harmadik negyedet a DVTK 10-4-es sorozattal indította, amivel 45-43-ra sikerült felkapaszkodni. Ezzel teljesen nyílt lett a találkozó. A hullámzó küzdelemben a játékrész hajrája azonban a Galatának sikerült jobban és így 58-49-es elõnyrõl vághattak neki az utolsó 10 percnek. A záró szakasz kezdetén lemásolta az elõzõ negyed startját a DVTK. Ezúttal 11-3-as szériát regisztrálhattunk. A folytatásban ráadásul egyenlített, majd 70-69-nél fordított a magyar csapat. Az utolsó 10 másodpercbe érve 76-75-re a DVTK vezetett, de az utolsó másodpercekben a hazaiak megszerezték a gyõzelmet.

A kuparendszerû párharcban a 77-76-os eredmény és különösen a mutatott játék, több, mint elõremutató a jövõ heti miskolci visszavágóra nézve.

Eredmény
Galatasaray – Aluinvent DVTK 77-76 (21-15, 20-18, 17-16, 19-27)

Statisztika


 

Hirdetés