Hirdetés
Magyarország

Bravúros triplával nyert a BEAC a BKG otthonában

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós - ELTE-BEAC Újbuda 64-65 (17-24, 12-10, 25-13, 10-18)

Play-Out, 2. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Kovács Nimród János, Sörlei Attila, Földesi Ádám (Sarkadi-Nagy Ágnes)

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós: Zivaljevic 10, Campisano 13, Angyal 18/9, Vári 13/9, Aldazabal -. Csere: Davis 10, Raus -, Suppán.

ELTE-BEAC Újbuda: Czank 20/6, Juhász 11/3, Ivanova 2, Koch 9/3, Boros J. 11/3. Csere: Zsámár 9/9, Dénes -, Orosz 3/3.

Fotó: BKG PRIMA Szigetszentmiklós

Hirdetés

Szombaton folytatódott a 2021/2022-es évad alsóházi rájátszása. A Play-Out második mérkőzésén az ELTE-BEAC Újbuda 65-64-es győzelmet aratott az BKG-PRIMA Szigetszentmiklós otthonában.

A mérkőzés elején a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést Angyal Barbara hárompontosával. Erre azonban Czank Tímea és Ivanova válaszoltak, így 3-7-nél már a vendégek vezettek. Gedei Tibor időkérése következett. A folytatásban Angyal indított támadást a BKG oldalán. Akciója közben faultolták, így kettőt dobhatott – kettőből csupán egy volt találat. Ezután megint csak Czank volt sikeres a BEAC-ból, majd Vári Zita triplájával két pontra zárkózott fel a Szigetszentmiklós (7-9). Ezután Boros Júlia, illetve Juhász Angéla pontjai következtek. A hazai együttesből viszont továbbra sem érkezett válasz – újabb találatot szintén Boros J. szerezte (7-14). A Szigetszentmiklós ponthiányát végül Vári Zita szakította meg távoli találatával. Ezt Sierra Campisano gyorsindításból szerzett kosara követte. 12-14-nél Horváth Bianka vezetőedző kért időt. Az eligazítás utáni játékot Koch Dóra hárompontosa folytatta, mire Angyaltól érkezett a válasz, szintén távolról. Az első negyed végül 17-24-es eredménnyel zárult. A hazaiak minden energiát mozgósítottak, de Czank Tímea játékát nem tudták megállítani. A BEAC bedobója 21 pontból 11-et szerzett.

Fotó: BKG PRIMA Szigetszentmiklós

A második felvonás első perceiben a vendégek négy pontot szereztek, amivel 10 pont fölé növelték előnyüket (17-28). Az állást végül Zivaljevic, illetve Davis tudták korrigálni, Gedei Tibor együttese viszont továbbra is öt pontos hátrányban volt. A pontszerzés ezt követően szembetűnően lelassult. A kosárcsendet végül Davis büntetőtalálata törte meg (24-28), majd a túloldalról Koch Dóra pontjai következtek. Campisano közeli kosara után a 26-30-as állás volt olvasható az eredményjelzőn. Ezután, Czank Tímea 13-ik pontját szerezte meg, illetve hazai időkérés következett. A folytatásban a BKG már magabiztosabb játékképet mutatott. Ismételten öt pontra küzdötték magukat, – ezúttal Angyal Barbara 2+1-es akciójának köszönhetően – időkérésre kényszerítve a vendég együttest. Az állás viszont a taktikai szünet után sem változott, a felek végül 29-34-ről fordulhattak. Míg a vendégek legeredményesebb játékosa – és egyben a mezőny legjobbja is – Czank Tímea lett 15 dobott ponttal, addig a hazaiaktól Angyal Barbara jegyzett 10 pontot.

Fotó: BKG PRIMA Szigetszentmiklós

A második félidő elején folytatott jó játéknak köszönhetően Gedei Tibor tanítványai két pontra zárkóztak fel. A harmadik játékrészt 6-3-ra vezették – a mérkőzés állása 35-37-et mutatott. Ezt követően is hazai találatok következtek. Előszőr Zivaljevic, majd Vári voltak sikeresek, így a BKG 39-37-nél – a találkozó folyamán előszőr – átvette a vezetést. Ezután vendég időkérés következett. A rövid eligazítás jót tett Horváth Bianka csapatának, visszatérve ugyanis Orosz szerzett pontokat triplájával. Ezzel megkezdődött az adok-kapok játék, a résztvevők felváltva ragadták magukhoz az egy pontos előnyt. Az állás végül 42-42-nél lett egál és Angyal Barbara két büntetője következett. A fiatal irányító kettőből egyet értékesített, így az előny ismét csapatához került. A különbséget végül Vári, Zivaljevic és Campisano növelték tovább (50-42). Ezután a BEAC szerencsétlenebb sorozata is megszakadt. Koch Dóra volt sikeres, amivel együttese 10 pont alatt tudott maradni. A hazaiak viszont továbbra sem lassítottak. Az eredményt nem hogy megfordították, de a differenciát tíz pontra növelték. Ekkor azonban Zsámár szerezte meg első pontjait távoli dobásával, 54-47-nél szigetszentmiklósi időkérés következett. További kosár azonban nem született a negyedben, vagyis az állás maradt 54-47.

Fotó: BKG PRIMA Szigetszentmiklós

A mérkőzés utolsó 10 perce Zsámár hárompontosával indult. Válaszként Davis-től, illetve Campisano-tól jött a kosár, így Horváth Bianka együttese továbbra sem tudott felzárkózni (58-50). A találkozó utolsó öt perce következett, a felek közti különbség pedig továbbra is hét ponton állt. 60-53-nál azonban Koch indított támadást, ami kiharcolt faulttal végződött – a BEAC bedobója kettőt dobhatott, melyből kettő találat született. 60-55-nél hazai időkérés következett, az összecsapásból pedig három perc maradt hátra. Ezután a főszerep inkább a védekezésé volt. Egészen egy jól időzített szerzett labdáig, ami lehetőséget adott a BKG-nak, hogy tovább növelhesse előnyét. 64-57 volt az állás, amikor Angyal Barbara találatát láthattuk, majd vendég időkérés következett. Visszatérve, Zsámár harmadik hárompontosát értékesítette, amivel a BEAC 4 pontra zárkózott fel. Az idő továbbpergett és következett a mérkőzés végjátéka. Negyven másodperccel a találkozó vége előtt ismét Horváth Bianka vezetőedző kért időt. A folytatásban Juhász volt sikeres közelről, így csapata két pontra zárkózhatott fel. A vendégek ezután faulttal próbálták meg lassítani ellenfelüket, ez pedig láthatóan sikerült is. Zivaljevic-nek ütöttek oda, amiért a BKG légiósa kettőt dobhatott, azonban egy sem talált be neki. Kontrába ezután ismét a BEAC támadhatott, az akciót pedig Boros Júlia fejezte be egy bravúros távoli találattal. Ezzel a vendégek 64-65-nél fordítottak, majd végül meg is nyerték a találkozót.

Fotó: BKG PRIMA Szigetszentmiklós

Hirdetés