Hirdetés
Archivum

Brazília – Argentína döntõt rendeznek Chilében:

:

Hirdetés

Mennyivel könnyebb lenne mértékadó beharangozókat írni, ha minden komoly esemény ennyire papírforma szerint alakulna, mint a 2010-es Dél-Amerika Bajnokság a nõi kosárlabdázók számára. A szombat hajnali eldöntõk alkalmával a térség két legjobbja és két VB résztvevõ csapata könnyedén végzett ellenfelével.

A Brazília – Praguay elõdöntõn a brazilok már a feldobást követõ pillanatokban magukhoz ragadták a vezetést melyet aztán ki sem engedtek a kezükbõl. Egy negyed után 32-14, a szünetben 60-35 állt az eredményjelzõn. A második félidõben csak nõtt a szakadék a két együttes között, Brazília végül 53 pontos gyõzelmet aratott. A gyõztes csapatból Nadia Gomes Calhado bizonyult a legeredményesebbnek 23 pontjával, míg a paraguayi csapatnál Paola Andrea Ferrari-nak ismét nem akadt társa, 23 pontja csak arra volt jó, hogy nagyon ne legyen megalázó a vereség.

Argentína döntõbeli helye sem forgott veszélyben. Az elsõ két negyedben az önmagához képest az egész tornán kiválóan játszó Kolumbia még vezetett, 10 perc után 16-24-re, 20 perc után 34-38-re. A második félidõ elején ritmust váltott Argentína, egy 9-2-es futással magához ragadta a vezetést, melyet aztán már ki sem engedett a kezébõl. A negyedik periódus 65-55-ös argentin vezetésrõl indult. A lefújás pillanatában 83-74 állt az eredményjelzõn. A gyõztes csapatból Erica Sanchez bizonyult a legjobbnak, 20 pontjával, míg a kolumbiaiaknál Yaneth Arias remekelt.

A döntõt Brazília és Argentína játssza. A két együttes ezzel kvalifikálta magát a 2011-es Amerika Bajnokságra. A Paraguay-Kolumbia bronzmérkõzés is hatalmas csatát hozhat, mivel a gyõztes szintén ott lehet a jövõ évi kontinensbajnokságon.

Eredmények

Elõdöntõk
Argentína – Kolumbia 83-74
Brazília – Paraguay 114-61

Hirdetés