Hirdetés
Nagyvilág

Ausztrália és Puerto Rico szerzett kvótát Franciaország mellől:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárult az olimpiai selejtezők bourges-i csoportja. Franciaország már szombaton biztosította helyét a tokiói olimpián. Hozzájuk a vasárnapi játéknapon Ausztrália és Puerto Rico csatlakozott.

A nap kulcsmérkőzése a Brazília – Ausztrália csata volt. Ezen az ausztrálok 86-72-es sikert arattak.  Az első két napon viszonylag keveset mutató brazilok minden elismerést megérdemelnek, miután végig nyílttá tették a csatát. A második negyed elején elléptek 10 ponttal az ausztrálok, de a harmadik etapban 58-57-nél a vezetést is átvette a dél-amerikai gárda. Liz Cambage és Bec Allen vezetésével a záró szakaszban érvényesítette fölényét Ausztrália, mely ezzel a sikerrel megszerezte az olimpiai kvótát és Puerto Rico-t is magával vitte.

Fotó: FIBA.Basketball

A Franciaország – Puerto Rico csatának már nem volt tétje, de a hazai csapat maximálisan kiszolgálta a bourges-i közönséget. Végül 89-51-es francia siker született. A 19-6-os első negyedben eldőltek a lényeges kérdések. Sandrine Gruda 20 pont, 10 lepattanós duplával, míg Endy Miyem 17 ponttal zárt.

A csoport eredményhirdetése során megismerhettük az All-Stat ötöst, melyet Liz Cambage (Ausztrália), Bec Allen (Ausztrália), Sandrine Gruda (Franciaország), Gwathmey Jazmon (Puerto Rico) és Bria Hartley (Franciaország) alkot. A bourges-i olimpiai selejtező MVP-je Sandrine Gruda lett.

Hirdetés