Hirdetés
Archivum

Brazília nyerte a Dél-Amerika Bajnokságot:

:

Hirdetés

Vasárnap hajnalban lezárultak a 2010-es Dél-Amerika Bajnokság küzdelmei. A fináléban Brazília a második félidõben nyújtott remek teljesítményének köszönhetõen könnyedén verte az argentinokat, míg a bronzmérkõzésen Kolumbia 15 ponttal ütötte ki Paraguay-t és ezzel kvalifikálta magát a 2011-es Amerika Bajnokságra.

A finálé izgalmasan indult. Az elsõ két negyedben kiegyensúlyozott találkozót láthatott a publikum. Az argentinok kifejezetten jól tartották magukat, sõt sokáig vezettek is. Az elsõ negyedben hibátlan büntetõzésükkel, 25-17-re elhúztak az esélyesebbnek tartott braziloktól. A második negyedben rákapcsolt a kontinens legjobbja és három triplával faragtak a hátrányukon, a szünetben már csak 42-40-es argentin elõnyt jegyezhettünk fel.

A harmadik szakaszban 10-5 rohanással átvették a brazilok a vezetést. Az utolsó negyed elõtt már 55-63-ra mentek a favoritok. A negyedik periódusban a brazilok rákapcsoltak 31 pontot szórtak, miközben 13-at engedélyeztek ellenfelüknek, így a vége 68–94 lett. A gyõztes csapatból Silvia Gustavo, Kelly Santos és Helen Luz remekelt.

A bronzmérkõzésnek a nagy tét miatt feszülten vágtak neki a csapatok. A kiélezett elsõ negyed 20-17-es paraguayi elõnnyel zárult. A második szakasz elején a kolumbiaiak 9-0-s rohanással átvették a vezetést, majd a negyed végén egy 8-0-s rohanással meg is erõsítették azt. A félidõben 46-37-ra vezettek.
 

A második félidõben Paraguay már csak futott az eredmény után. A különbség csak nõtt a csapatok között, a végén 85-70 állt az eredményjelzõn.

A torna legértékesebb játékosa (MVP) Paola Ferrari lett, aki kivételes dobóformát mutatott és kihozta maximumot a válogatottjából. Sajnos társai nem akadtak.

Összességében egy meglépetések nélküli FIBA tornán vagyunk túl, ahol a térség legjobb csapata, Brazília diadalmaskodott és bizakodva várhatja a VB-t.

Eredmények


Döntõ
Argentína – Brazília 68-94

3. helyért
Kolumbia – Paraguay 85-70

Hirdetés