Hirdetés
Archivum

Brazíliáé a 9. legjobb válogatott a világon:

:

Hirdetés

Pénteken és szombaton rendezték a világbajnokságon a 9.-12. hely sorsáról döntõ mérkõzéseket. Ezekbõl az egész tornán betlizõ brazilok jöttek ki a legjobban, Kanada és Japán legyõzõsével megszerezték a kilencedik helyet.

Pénteken a 9.-12. helyért zajló küzdelmek során Japán legyõzte Görögországot, míg Brazília Kanadát. A japán-görög meccs fordulatos csatát hozott. Hiába vezettek 11 ponttal is a görögök és hiába dobott Maltsi 27 pontot, a végjátékra kipukkadtak a hellenének. Az örökmozgó japánok a negyedik negyed elején egyenlítettek, majd fokozatosan átvették a vezetést és erre már nem volt válasz a görög lábakban és fejekben. A vége 59-63 lett.

A Brazília – Kanada összecsapás hasonló képet festett, mint a görög – japán csata. Azzal a különbséggel, hogy Iziana Castro Marques zsenijének köszönthetõen a dél-amerikaiak túlélték a kanadai felzárkózást. Itt 58-64-es végeredmény született.

A 11. helyrõl szombat délelõtt a Görögország-Kanada összecsapás döntött, itt a hellének Kaltsidou és Kalentzou vezetésével könnyedén nyertek, 71-55 arányban. A 9. helyért Japán és Brazília mérkõzött. A két csapat nemzetközi rutinja összehasonlíthatatlan, így végül szoros végjátékban a dél-amerikaiak diadalmaskodtak.

Brazília a 9. hely megszerzésével szépített egy keveset szerény világbajnoki szereplésén.
 

Eredmények
 

Görögország – Japán 59-63
Kanada – Brazília 58-64
 

A 9. helyért
Japán – Brazília 79-84
 

A 11. helyért
Görögország – Kanada 71-55

Hirdetés