Hirdetés
USA

Breanna Stewart a koronavírusról:

:

Hirdetés

Breanna Stewart a New York Times-nak adott egy hosszú interjút, melyben beszélt a világjárványról, a rehabilitációról és a várható WNBA szezonról.

A beszélgetés elején Stewart felidézte, hogy nem volt könnyű a visszatérés és elgondolkozott többször is azon, hogy egyáltalán sikerülhet-e. Aztán januárban játékba állt a válogatottnál, majd ismét jött Oroszország, ahol végül a járvány elérte. Hangsúlyozta, hogy sokáig amolyan “külső szemlélőként”  valamilyen “távoli dologként” tekintettek Jekatyerinburgban a járványra. Egy seattle-i csapattársán keresztül lett egyik napról másikra valóság ez a helyzet.

Sami Whitcomb írt nekem egy üzenetet, hogy a francia csapatával (Lattes Montpellier) nem fognak jönni hozzánk, mert félnek, hogy karanténba kerülnek. Akkor tudatosult bennem, hogy Oroszországon kívül már mennyire komoly a helyzet. Aztán másnap jött az NBA leállítása és onnantól mi is csak arra vártunk, hogy mikor mehetünk haza.

– fogalmazott Stewart, aki a hazaútra így emlékezett vissza.

Mindegy volt, csak valahogy jussak haza. Először Moszkvába repültem, majd Párizsba, majd Bostonba és onnan Seattle-be. Repülőtérről repülőtérre láttam az egyre növekvő pánikot. Azt hiszem, hogy Párizsból az utolsó gépek egyikét tudtam elérni.

Akkoriban még a maszkviseléssel kapcsolatban sokkal megosztottabb volt a világ közvéleménye. Stewart sem vett először maszkot. Végül sállal takarta el az arcát és egy téli kesztyűt is húzott, de azt levette. Igaz tartott attól, hogy a kezével “mit érinthet meg az utazás során.”

Amikor hazajöttem még súlyosabb lett a helyzet. Az egyik barátom Corey Edwards édesapja elhunyt koronavírus fertőzés miatt. A 40-es éveiben járt és New Yorkban élt és amikor beteg lett. Senki sem lehetett vele a kórházban. Szerettem volna meglátogatni, de akkor New York bolondokháza volt. Úgy nézett ki egy darabig, hogy javul az állapota, csökkent a láza. Aztán irányíthatatlanná vált a betegsége.

– mondta Stewart, akit nagyon megrázott ez a tragédia és sok mindent átértékelt.

Breanna Stewart édesanyjával él Seattle-ben és igyekszik minél több időt bent tölteni a lakásban. Rendszeresen megy rehabra, de az izomzat még mindig nem épült vissza a műtött lábára. A karantén életet ahhoz hasonlította, amikor Oroszországban légióskodott és a mindennapjai szintén a lakására, illetve a csapat edzőközpontjára korlátozódtak.

A Seattle Storm klasszisa egy kicsit odaszúrt az NBA játékosoknak, akiknek a kertjében saját kosárlabda pályájuk van. “Én még egy palánkot sem tudok feltenni magamnak.” – tette hozzá. Elmondta, hogy néha labdát fog a kezébe és pattogtat a lakásában. “Remélem az alsó szomszédok nem bánják.” – jegyezte meg,

Fotó: New York Times

Hirdetés