Hirdetés
USA

Breanna Stewart a soproni sérülését idézte fel:

:

Hirdetés

A 2019-es Euroliga döntőjében Breanna Stewart, akkor még a Dinamo Kurszkot erősítve, súlyos sérülést szenvedett. A világklasszis játékos Facebook-on írta meg gondolatait az évforduló kapcsán.

4 • 14
Egy évvel ezelőtt ilyenkor szakadt el az Achillesem. Nem tudom elhinni, hogy milyen gyorsan eltelt ez az egy év, főleg amikor eleinte úgy éreztem, hogy soha nem fogom meglátni a fényt az alagút végén. Ez a sérülés az élet minden területén próbára tett. Nem fogok hazudni, küzdöttem és voltak nehéz pillanataim, de erősebb lettem! A sérülésem óta jobban becsülöm az élet olyan apró dolgait, mint például a séta. Amit ezen a folyamaton keresztül megtanultam, azt egész életemben elviszem magammal. Nagy köszönet mindenkinek, aki segített nekem ezen az úton.
A maraton folytatódik …

– írta Breanna Stewart, aki rekord idő alatt térhetett vissza. Az Egyesült Államok válogatottjának téli programja alkalmával már teljes értékű munkát végezhetett. Első fellépése során a UConn ellen 79-64-re megnyert meccsen a kezdőben kapott helyet és a második támadásból rögtön triplát értékesített. Végül 17 percet töltött a pályán és ezen 3 pontja mellé 3 lepattanót rögzítettek a statisztikai lapjára.

Szerepelt a belgrádi olimpiai selejtezőn is, ahol Szerbia ellen 20 perc alatt 9 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz került a neve mellé. Mozambik ellen pedig 14 perc alatt 11 pont, 2 lepattanó került a statisztikai lapjára. Ezt követően pedig klubszinten visszatért az Euroligába. Az UMMC Jekatyerinburg játékosa lett. Itt a járvány miatt felfüggesztett szezonban csak pár meccset tudott vállalni. A Cukorova 112-37-es legyőzése alkalmával viszont igazán klasszis teljesítményt nyújtott. Közel 30 perc alatt 16 pontot, 8 lepattanót és 5 gólpasszt jegyzett.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés