Hirdetés
Archivum

Breanna Stewart az egész WNBA évadot kihagyhatja:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk, az Euroliga fináléja alkalmával az elsõ félidõ utolsó percében a Dinamo Kurszk sztárja Breanna Stewart súlyos sérülést szenvedett. Hivatalos diagnózis még nincs, de az elsõ hírek szerint hat hónap kihagyás várhat rá.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Természetesen mint minden sérülés kapcsán, meg kell várni a részletes kivizsgálások eredményét és az érintett felek hivatalos kommunikációját. Ugyanakkor több jól értesült és megbízható WNBA-s forrás szerint Breanna Stewart Achilles-ín szakadást szenvedett, ami vélhetõen hat hónap kihagyást jelent számára.

Stewart sérülése két klubot is rendkívül nehéz helyzetbe hoz. A Dinamo Kurszk az orosz bajnoki döntõben már nem számíthat a játékára. Ezt követõen pedig – ha a hírek igaznak bizonyulnak – akkor a teljes WNBA évadot ki kell hagynia. A címvédõ Seattle Storm így nem csak legjobbját veszítette el, de csapatépítés szempontjából is hátrányba került.

A Storm szakmai stábja a Drafton a várakozásokkal ellentétben nem csapott le a kínai feltörekvõ center Han Xu játékjogára. Jelenleg magas posztokon maradt kezdõnek Natasha Howard és Crystal Langhorne, akiket a padról Courtney Paris segíthet elsõ számú csereként.

Hirdetés