Hirdetés
Archivum

Breanna Stewart az MVP a WNBA-ben 2018-ban:

:

Hirdetés

Vasárnap jelentették be, hogy a Seattle Storm sztárja Breanna Stewart lett a WNBA 2018-as szezonjának MVP-je.

Fotó: Twitter.com/WNBA

Fotó: Twitter.com/WNBA

A 39 szavazásra jogosult szakíró közül 33-an Breanna Stewart-ot nevezték meg elsõ helyen, így nem lehetett kérdés, hogy a véleményformálók kit tartottak a legjobbnak idén a ligában. A Seattle Storm 193 cm magas több poszton is otthonosan mozgó klasszis játékosának egészen kiemelkedõ éve van.

A WNBA 2018-as szezonjában Breanna Stewart a második legeredményesebb 21.8-as pontátlaggal. Emellett 8.4 lepattanót átlagolt az alapszakaszban, ami a harmadik legtöbb. A blokkolt dobások számában és a szerzett labdák tekintetében is a top10-ben találjuk a nevét.

Ha még jobban megnézzük az MVP számait, akkor azt láthatjuk: Breanna Stewart karriercsúcsot jelentõ 52.9%-os mezõnymutatóval zárta az alapszakaszt. Kiemelendõ a 41.5%-os triplamutatója és a 82%-os büntetõzése is.

Az elmúlt három szezon összevont statisztikáit böngézve Stewart rendelkezik a legtöbb szerzett ponttal (2019). Rekordnak számít, hogy három évad alatt 58 meccsen lépte át a 20 szerzett pontot. Idén ráadásul a csapata is rendkívül jó formát mutat. A Seattle Storm ugyanis megnyerte az alapszakaszt és a jelenleg zajló elõdöntõ párharcban 1-0-ra vezetnek a Phoenix Mercury ellen.

Hirdetés