Hirdetés
USA

Breanna Stewart edzésben:

:

Hirdetés

Vasárnap Hartfordban megkezdte a felkészülést az Egyesült Államok nemzeti csapata a január végi – február eleji válogatott programra. A gárdával ott volt Breanna Stewart.

A világbajnok és olimpiai aranyérmes alakulat hétfőről keddre virradóra a UConn, majd február 2-án a Louisville ellen lép pályára egyetemi túrájának újabb felvonásaként. Ezt követően pedig Belgrádban olimpai selejtező-tornán vesznek részt. Az első hartford-i foglalkozáson teljes értékű munkát végzett a csapattal Breanna Stewart, aki így rekord gyorsasággal térhet súlyos sérülése után.

Mint ismert a világklasszis játékos Sopronban az Euroliga döntőjében szenvedett Achilles-sérülést. Április végén az Egyesült Államokban megműtötték. A nyári WNBA szezont kihagyta és most komoly erőket mozgósítva zajlik a rehabilitációja. A célja nem csak a visszatérés, de az is, hogy legyen esélye olyan formát elérni, amivel bekerülhet a tokiói utazó csapatba.

Stewart-nak a példátlan 2018-as éve után, amikor a WNBA-ben és a Világbajnokságon is minden csapat, illetve egyéni elismerést begyűjtött, az eredménysorából már csak az olimpiai aranyérem hiányzik.

Fotó: USA.Basketball

Hirdetés