Hirdetés
Archivum

Breanna Stewart és Sonja Petrovic 52 pontja:

:

Hirdetés

Nagyszerû sportélményt, sok zseniális egyéni teljesítményt hozott a soproni Euroliga Final4 elsõ játéknapja. Ezek közül is kiemelkedett az, amit Breanna Stewart és Sonja Petrovic mutatott. Ketten együtt 52 pontot értek, amikor az elõdöntõben a Dinamo Kurszk legyõzte az USK Prahát.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A Dinamo Kurszk 84-67 arányban verte az elsõ elõdöntõben az USK Praha gárdáját. A siker alkalmával Breanna Stewart 32 pontot ért el. Tette mindezt úgy, hogy a 18 mezõnykísérletébõl 11 sikeresnek bizonyult. Az elsõ negyedben rögtön 11 ponttal indított. A csendesebb második etap után, amikor a harmadik faultját is beütötte, a második 20 percben dominált. Ekkor 18 egység került a neve mellé.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Sonja Petrovic nélkül nem biztos, hogy gyõzelmet ünnepelt volna a Dinamo Kurszk. A szerb világklasszis a második negyedben akkor lépett elõ vezérré, amikor kisebb fölénybe került a cseh gárda. Ebben a szakaszban egymaga 12 pontot szerzett. Végül 20 ponttal és 5 lepattanóval zárt.

„Nehéz meccs volt, az eredmény nem is mutatja, hogy mennyire. Különösen az elsõ félidõ. A második félidõben már agresszívebbek voltunk. Szeretnek futni, ezt tudtuk róluk. Saját fegyverükkel gyõztük le õket.” – értékelte az elõdöntõt Breanna Stewart, aki pályafutása elsõ Euroliga döntõjét vívhatja.

Stewart mellett az elõbbiekben kiemelt Sonja Petrovic és Natasha Howard is remekelt kurszki oldalon. „Amikor nagy szükségünk volt Sonjára a második negyedben, akkor lett igazán éles és agresszív. A csapatunkban mindenki tudja, hogy Sonja milyen kaliberû játékos, de ma mindenki hozzátett.” – fogalmazott Stewart mielõtt Natasha Howard-ról is tett volna említést. „Tash érkezése csodálatos hír volt számomra, mert nagyon jól ismerjük egymást. Szerintem jól tudunk együtt játszani és õ is mindent megtett ebben az elõdöntõben.”

Videós összefoglaló a kiemelkedõ teljesítményekrõl:

Hirdetés