Hirdetés
Archivum

Breanna Stewart februári visszatérésben bízik:

:

Hirdetés

Sopronban az Euroliga döntõjében szenvedett Achilles-ín szakadást Breanna Stewart, aki a WNBA All-Star Gáláján adott exkluzív interjút az AP szakírójának. Ebben elmondta, hogy februárban szeretne pályára lépni.

Fotó: Twitter.com/breannastewart/

Fotó: Twitter.com/breannastewart/

Breanna Stewart április 18-án esett át mûtéten és nyilatkozata szerint szépen gyógyul. Az AP munkatársának elárulta, hogy a közelmúltban találkozott a mûtétet végzõ orvossal, aki szintén kiemelte, hogy megfelelõen halad a felépülése. “Szeretnék februárban játszani a válogatottban. Ha nem is léphetek pályára tétmérkõzésen, de legalább ott lennék a csapattal és teljes értékû edzésmunkát végeznék.” – mondta Stewart.

Mint ismert az amerikai válogatott novembertõl áprilisig teljesen új programot teljesít. Stewart is elkötelezte magát ezen törekvések mellett és az általa megnevezett februári idõpont azt jelentené, hogy az olimpiai selejtezõ-tornán már láthatnánk. A játékos úgy tervezi, hogy október-november magasságában végezheti az elsõ labdás edzéseket pályán. Az orvosok arra figyelmeztették, hogy a mentális felkészülés erre legalább olyan fontos, mint a fizikális. “Jelen pillanatban jól érzem magam, de az elsõ edzés visszatérve a pályára érdekes lesz. Hogy fogok-e félni? Valószínûleg. Ennek leküzdésén keményen kell dolgozni.” – fogalmazott az AP-nek a Seattle Storm sztárja.

Breanna Stewart elárulta az AP-nek, hogy beszélt Kevin Durant-tel, aki hasonló sérüléssel bajlódik. Jelen pillanatban ezen a szinten õk ketten azok, akik ilyen kihívással néznek szembe. Stewart emlékeztetett rá, hogy az elsõ hetek nagyon nehezek és jó érzés megosztani mással a problémákat, aki hasonló cipõben jár. “Nyolc héttel vagyok elõtte, elmondtam neki, hogy mire számíthat ebben az idõszakban.” – tette hozzá Stewart.

Fotó: Twitter.com/breannastewart/

Fotó: Twitter.com/breannastewart/

Hirdetés