Hirdetés
USA

Breanna Stewart is edzésbe állt:

:

Hirdetés

Kedden edzésbe állt a Seattle Storm kötelékében Breanna Stewart.

Lassan minden WNBA klubnál újraindul a munka. A Seattle Storm edzőközpontjában a 2020-as évad egyik nagy visszatérője, a 2018-as MVP Breanna Stewart is megkezdte az edzéseket.

Mint ismert a 2019-es Euroliga fináléban még kurszki színekben súlyos Achilles-sérülést szenvedő Breanna Stewart a teljes tavalyi WNBA szezont kihagyta. Februárban az amerikai válogatottban tért vissza a pályára. Szerepelt a téli egyetemi túrán, majd a belgrádi olimpiai selejtezőn.

Az olimpiai selejtezőn Szerbia ellen 20 perc alatt 9 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz került a neve mellé. Mozambik ellen pedig 14 perc alatt 11 pont, 2 lepattanó került a statisztikai lapjára.

Ezt követően pedig klubszinten visszatért az Euroligába. Az UMMC Jekatyerinburg játékosa lett. Itt a járvány miatt felfüggesztett szezonban csak pár meccset tudott vállalni. A Cukorova 112-37-es legyőzése alkalmával viszont igazán klasszis teljesítményt nyújtott. Közel 30 perc alatt 16 pontot, 8 lepattanót és 5 gólpasszt jegyzett.

Stewart a világjárvány alatt egy rendkívül fontos gondolatot összegző New York Times interjúval került a középpontba, de szerepelt a FIBA #FIrstBAsket kampányában is.

Hirdetés