Hirdetés
Archivum

Bria Hartley lehet a franciák honosítottja a Világbajnokságon:

:

Hirdetés

A francia sportlap a l’Équipe írta meg, hogy Bria Hartley segítheti honosított játékosként a francia válogatott a szeptember végi tenerifei Világbajnokságon.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A 176 cm magas, 25 éves Hartley nem ismeretlen hazánkban sem, hiszen a 2014/2015-ös szezonban Sopronban kezdte európai karrierjét. Gyermekvállalás után egy évet kihagyott, majd az elmúlt két évadot a török Mersin gárdájánál töltötte, ahol tavaly 19.4 pontos átlaggal a török élvonal legponterõsebb játékosának bizonyult.

Jacques Commères, aki a francia szövetségben a felnõtt válogatottak versenyeztetéséért felelõs vezetõ, a l’Équipe munkatársának vázolta a jelenlegi helyzetet. „A megkeresés a játékostól magától érkezett. Nem kerestünk honosított játékost a válogatott számára, Bria nem is tartozik klasszikusan ebbe a kategóriába. Rendelkezik francia állampolgársággal és jelezte felénk, hogy szívesen lenne válogatott. Jelenleg a papírokat gyûjtjük, hogy ténylegesen igazoljuk a nemzetiségét. Az édesanyja és a nagymamája is francia állampolgár. Õ is beszél egy kicsit franciául.” – fogalmazott a sportvezetõ.

Bria Hartley U18-as és U19-es válogatott volt az Egyesült Államokban. Mindkét csapattal játszott FIBA tornán, de a felnõtt válogatottba való bekerülésre reális esélye nem mutatkozott. Az amerikai szövetség már hozzájárulását adta, hogy Hartley más nemzet felnõtt válogatottjában lépjen pályára. Jelen pillanatban a FIBA áldására várnak Franciaországban. Amennyiben ez idõben megérkezik és Valérie Garnier szövetségi kapitány számít a szolgálataira, ott lehet a Világbajnokságon.

Érdekesség, hogy bár hivatalos bejelentés még nincs, de minden jel arra utal, hogy Bria Hartley a következõ szezonban a Fenerbahce együttesénél szintén Valérie Garnier játékosa lesz.

Hirdetés