Hirdetés
USA

Briann January a Connecticut Sun sikereiről:

:

Fotó: WNBA

Hirdetés

Kiválóan kezdte a 2021-es WNBA szezont a Connecticut Sun együttese. Az első 10 mérkőzésükből nyolcat megnyertek és így azonos mutatóval állnak az élen a címvédő Seattle Storm alakulatával. Ez a két gárda a Commissioner’s Cup sorozatban veretlen és egyre nagyobb az esély, hogy a liga történetének első kupadöntőjét is ők vívják.

A Connecticut Sun magyar szemmel azért különleges, hiszen itt szerepel a Sopron Basket irányítója Briann January. A csapatuk legnagyobb sztárja DeWanna Bonner tavasszal az Atomerőmű KSC Szekszárdot segítette. Itt figyelhetjük az UNI Győr – MÉLY-ÚT centerét Beatrice Mompremier-t. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a csapat edzőtáborában a Vasas Akadémia játékosa Brianna Fraser is kipróbálhatta magát.

Fotó: WNBA

A klub Briann January-vel készített egy hangulatos videós riportot, amiben egy kis betekintést engednek a sikerek kulisszái mögé. Ebben az összeállításban a tapasztalt irányító felidézte első WNBA-s évét még 2009-ből, amikor az Indiana Fever gárdájával a DeWanna Bonner vezette Phoenix Mercury-val vívtak döntőt. Később Phoenix-ben volt Bonner csapattársa és ott kiválóan ráéreztek egymás játékára. Azt is elárulta January, hogy Bonner hívására érkezett a Sun alakulatához. DeWannát egy olyan hihetetlen kosárlabdázóként írja le, aki hatalmas szívvel játszik. A pályán és a pályán kívül is a csapat összetartó ereje.

January a Connecticut Sun sikereit abban látja, hogy mindenki kiválóan illeszkedik a csapatba. Félidézi azt is, amikor tavaly 0-5-ös mérleggel álltak a buborékban, de ott voltak egymásnak és szerinte ez mutatja a karakterüket. Mindenki arra összpontosít, hogy miként tudnak csapatként előre lépni – mondja a riportban January. A gárda minden tagja fókuszált a bajnoki cím megnyerése érdekében. A klub működését a WNBA csapatai között kiválónak nevezi és a győztes kultúrát emeli ki, hogy mindenki elkötelezett az együttes sikeressége mellett.

Hirdetés