Hirdetés
USA

Briann January és Beatrice Mompremier csapata is bejutott a rájátszásba:

:

Hirdetés

Hétfőről keddre virradóra egy mérkőzést rendeztek a WNBA-ben, mely során a Connecticut Sun 85-70-re verte a Phoenix Mercury-t. Ez azt jelenti, hogy a hazánkban érkező játékosok közül a Sopron Basket irányírója Briann January és az UNI-Győr – MÉLY-ÚT centere Beatrice Mompremier is ott lesz a WNBA rájátszásában.

Több szempontból is pikáns találkozóra készülhettünk. Nagy játékosmozgás volt a két klub között, DeWanna Bonner és Briann January a Mercury-tól igazolt a Sun-hoz. Először léptek pályára korábbi klubjuk ellen. A tét ráadásul óriási volt. Nyerniük kellett ahhoz, hogy matematikailag is biztosítsák helyüket a WNBA rájátszásában.

A tétnek megfelelően villámrajtot vett a Sun, két és fél perc alatt 9-0-ra léptek el. Az első negyed végén 24-17-re vezettek. A második szakaszban felzárkózott, sőt utol is érte riválisát a Mercury. A félidőre azonban 40-34-re elszakadt ismét a Sun.

A döntő futás a harmadik negyedben érkezett el, amikor egy 12-3-as szériával 55-42-re lépett el a Sun. Az utolsó 10 percnek 57-48-ról vágtak neki a csapatok és ezt a periódust végig 10 pont feletti differencia jellemezte. A Sun remek védekezéssel nem engedte kibontakozni a Mercury domináns támadójátékát. Végül 85-70-es győzelmet arattak és így matematikailag is ott vannak a play-off mezőnyében.

Briann January 17 perc alatt 8 pontot, 3 lepattanót és 3 gólpasszt jegyzett. Beatrice Mompremier pedig 15 és fél perc alatt 4 ponttal, illetve 3 lepattanóval zárt. A Sun keretéből ki kell emelni DeWanna Bonner 25 pontját és 8 lepattanóját, illetve Alyssa Thomas tripla-dupla (22 pont, 9 lepattanó, 9 gólpassz) közeli teljesítményét. A Mercury gárdájában Shatori Walker-Kimbrough három pontot ért el.

Eredmény

Phoenix Mercury – Connecticut Sun 70-85 (17-24, 17-16, 14-17, 22-28)

Statisztika ITT

Fotó: WNBA

Hirdetés