Hirdetés
Magyarország

Briann January szombaton bemutatkozhat a Sopron Basket csapatában:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szombaton 18 órától a Sopron Basket az NKA Universitas PEAC vendége lesz. A soproni együttes felkészüléséről bővebben ITT írtunk.

A klub honlapja arról adott tájékoztatást, hogy a találkozón Briann January bemutatkozhat az idei évadban soproni színekben.

Briann January is bevethető lesz, aki megérkezett Sopronba és átesett az orvosi vizsgálatokon is.

– fogalmazott a Sopron Basket honlapján megjelent összeállítás.

Briann January a harmadik évét kezdi Sopronban. Nézzük a számokat, Az elmúlt szezonban a bajnoki alapszakaszban 23.6 perc alatt 10.3 pontot, 1.9 lepattanót és 4.6 gólpasszt átlagolt. A rájátszásban 21.3 perc alatt 7.3 pontot, 2.2 lepattanót és 3.8 gólpasszt jegyzett mérkőzésenként. Az Euroligában pedig 31.1 perc alatt 8.5 pontot, 2.7 lepattanót és 4.1 gólpasszt ért el átlagban a 10 összecsapáson.

Nyáron a WNBA-ben a Connecticut Sun színeiben Briann January egy rendkívül fordulatos, de összességében sikeres szezont zárt. Pályafutása során hetedik alkalommal beválasztották az év védőcsapatába. Az alapszakaszban 29 összecsapáson 30.2 perc alatt 7.0 pontot, 1.4 lepattanót, 3.1 gólpasszt és 0.9 szerzett labdát átlagolt. A Sun megnyerte az alapszakaszt, az elődöntő párharcot azonban 3-1 arányban elveszítették a későbbi győztes Chicago Sky gárdájával szemben.

Brianna January legutóbb az elmúlt hétvégén szerepelt a címlapunkon, amikor az egyeteme az Arizona State University visszavonultatta a mezét.

Hirdetés