Hirdetés
Magyarország

Briann January várakozásai a PINKK elleni mérkőzés előtt:

:

Hirdetés

Az idegenbeli túrák után egymás után kétszer is hazai pályán lép pályára a magyar bajnok Sopron Basket. Elsőként szombaton 18 órakor a PINKK Pécsi 424 együttesét fogadják a Novomatic Arénában.

A szerényebb játékerővel rendelkező ellenfelük számára eddig nem sok babér termett a szezon kezdete óta. A pécsi együttes eddig nyolc mérkőzést tudhat a háta mögött, melyeket mind elvesztették, így a tabella utolsó helyét foglalják el. Legutóbb otthonukban szenvedtek vereséget az újonc BKG-PRIMA Szigetszentmiklóstól 87-66 arányban.

A Sopron csapata legutóbb egy kemény mérkőzést vívott Isztambulban, ahol a mérkőzés derekán összeszedett hátrányt nem tudta ledolgozni, hiába mozgósított érte nagy energiákat. Volt megfelelő tartásuk, de összességében nem tudták azt a minőségi védekezést lerakni az asztalra, ami rájuk alapból jellemző, ez pedig a támadójátékra is rányomta a bélyegét. A hibákat már a PINKK elleni találkozón is ki szeretné javítani Gáspár Dávid csapata, ahol a győzelem kötelező, de sokszor ezek a mérkőzések a nehezebbek.

A soproniak amerikai légiósa, Briann January a következő várakozásokkal tekint a szombati összecsapásra:

“Biztos vagyok abban, hogy a PINKK a legjobb tudása szerint fog játszani, hiszen amikor bárki Sopronba jön, azért érkezik, hogy nyerjen. Készen kell állnunk a legjobb formájukra.

Ami engem illet, szeretnék agresszív lenni mind támadásban, mind pedig védekezésben, bevonni a többieket, irányítani a támadásokat. Mindent meg fogok tenni, hogy a csapat megszerezze a győzelmet.

A saját játékunkat kell játszanunk. Agresszívan védekezni, sok lepattanót szerezni, és gyors átmeneteket képezni támadásból-védekezésbe. Minden fegyverünket be kell vetnünk, rengeteg jó játékosunk van, és ha mindenki jól teljesít, akkor megszerezhetjük a győzelmet.”

A Briann January-val készült interjú ITT tekinthető meg.

Fotó: wb-sopron.com

Hirdetés