Hirdetés
USA

Briann January visszatért:

:

Hirdetés

A Connecticut Sun 70-66-ra legyőzte a Dallas Wings gárdáját a WNBA szerdai játéknapján. Visszatért Briann January, aki a Sun együttesében közel 16 percet töltött a pályán.

A rájátszásért való versenyfutás szempontjából közvetlen riválisnak számít a két alakulat, így a nagy tét miatt érezhetően ideges játékot hozott az első 20 perc. A félidőig 14 eladott labdát regisztráltak a statisztikai lapra a két gárdánál. Valamivel a Dallas tudott higgadtabb lenni, 10 perc után 20-15-re, a félidőben 34-25-re mentek.

A harmadik negyedet a végül 19 pontot szerző Arike Ogunbowale triplája indította, amivel 37-25-re módosította az állát. Ez volt a legnagyobb dallasi előny, de innen a folytatásban a Sun 39-36-ra felzárkózott. A negyed végéig már nem is alakult ki nagyobb különbség a felek között. Az utolsó 10 percnek a Wings 49-46-os vezetéséről vágtak neki a csapatok.

DeWanna Bonner triplájával gyorsan egyenlített a Sun. Ez egy 14-5-ös futásnak a kezdete volt, mellyel összességben 60-54-re fordítottak. A hajrában a Dallas 68-66-nál még két pontra visszajött, de fordítani nem tudott. A végeredményt 10 másodperccel a vége előtt Bonner alakította ki, akinek ez már 18. pontja volt ezen az estén.

Az európai szezonra Sopronban visszatérő Briann January a Magyar Kupa döntője óta tétmérkőzést nem játszott. Miután felépült a Covid-19 fertőzésből és két negatív tesztet fel tudott mutatni, múlt héten szerdán állhatott edzésbe a WNBA floridai buborékjában. Első fellépése során 16 percet töltött a pályán. Először az első negyed közepén küldte pályára a connecticut-i szakmai stáb. Végül három gólpasszal zárt és értékes védőmunkát láthattunk tőle.

Szintén magyar kötődés volt az összecsapáson a győri csapathoz érkező Beatrice Mompremier, aki a Connecticut Sun sikeréből 4 és fél perc alatt 3 ponttal, illetve 3 lepattanóval vette ki a részét.

Eredmény

Connecticut Sun – Dallas Wings 70-66 (15-20, 10-14, 21-15, 24-17)

Statisztika ITT

Fotó: WNBA

Hirdetés