Hirdetés
Archivum

Brittney Griner az orosz bajnokság MVP-je:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, csütörtökön este Kurszkban lezárult a 2019-es bajnoki évad Oroszországban. A trófeát az UMMC Jekatyerinburg hódította el. Az orosz szövetség kihirdette a szezon egyéni díjazottjait.

Az orosz élvonal MVP-je Brittney Griner lett, aki kivételes szezont zárt. 17 bajnoki mérkõzésen 18,1 pont, 6,9 lepattanó és 1,7 gólpassz lett az átlaga. A számok nem is adják vissza, hogy játékban, mentalitásban mennyit változott az idei szezonra. Vezére volt ennek a csapatnak. Nem véletlen, hogy az Euroligában is megkapta az MVP címet.

Megismerhettük az All-Star ötöst is. Ebbe bekerült Courtney Vandersloot, aki 20 mérkõzésen 8,9 pont, 3,7 lepattanó és 6,0 gólpassz átlaggal segítette bajnoki címhez a Jekatyerinburgot. Tagja a legjobbak ötösének a Jekatyerinburg csapatkapitánya Evgeniia Beliakova is. Az orosz klasszis 8,5 pont, 3,8 lepattanó és 3,4 gólpassz átlagot teljesített. Harmadik UMMC játékost is köszöntöttek Alba Torrens személyében. A spanyol zseni neve mellett 8,9 pont, 4,6 lepattanó és 4,6 gólpassz átlagok szerepelnek.

Az All-Star ötöst az Euroliga döntõjében megsérülõ Breanna Stewart (Dinamo Kurszk) és a Nagyezsda Orenburg vezére Brionna Jones teszi teljessé. Stewart elsõ orosz idényében 19,1 pont, 7,2 lepattanó és 2,9 gólpassz átlagot hozott. Jones pedig 16,1 pont, 9,1 lepattanó, 1.7 gólpassz átlaggal zárt az Európa Kupa trófeáját is elhódító bajnoki bronznérmes együttesben.

Hirdetés